USA


José María Merino (1941) boede mange år i León, men har hun sit hjem i Madrid. Han har en juridisk eksamen og har arbejdet i måde det spanske undervisningsministerium og kulturministerium, før han dedikerede sig selv til litteraturens verden. Sideløbende med det har han samarbejdet med UNESCO i Centralamerika, og han er medlem af redaktionen på det litterære magasin Reivista de Libros.

José María Merino er forfatter til en række bøger, noveller og digtsamlinger og har modtaget adskillige ærespriser for sit arbejde. Han begyndte sin karriere med at skrive poesi, men høstede stor anerkendelse for sin roman "Novela de Andrés Choz", som han fik tildelt prisen "Premio Novelas y Cuentos" for i 1976.

Hans roman "La orilla oscura" fik prisen den spanske kritikerpris i 1986, og han vandt "Premio Nacional Juvenil" for "No soy un libro" i 1993.

"Las visiones de Lucrecia" var bogen han fik "Premio Miguel Delibes de Narrativa" i 1996, og oven i det fik han tildelt "Premio de NH de relatos" i 2003.

Jose María Merino har også skrevet "El centro del aire", "Ficción continua" og "El Heredero".

Hans arbejde markerer sig især for dets righed på stemninger og varierende følelsesregistre. Hans bøger er oversat til en række forskellige sprog og de fleste af hans noveller er inkluderet i de vigtigste antologier over moderne litteratur.Foto: www.publication.dk