Følgende virksomheder og organisationer har indgået et kommercielt samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden og HCA-abc Fonden:


Scandinavian Airlines System
Officiel carrier
SAS Gruppen er Europas 4. største flykoncern og består af både regionale og internationale flyselskaber, hoteller, fragtvirksomhed, handling mv.

Et par nøgletal fra 2003:
Den samlede omsætning var over 57 milliarder SEK, flyflåden tæller 302 maskiner, der flyves til 130 destinationer over hele verden, og vi råder over 162 hoteller.

Scandinavian Airlines var i 2003 Skandinaviens største leverandør af lavpris-rejser - og vil i fremtiden også være til for alle: Både den forretningsrejsende med behov for fleksibilitet og effektivitet - og den meget prisfokuserede privatrejsende.
www.sas.dk


Rezidor SAS Hospitality
Officiel hotelsponsor

Rezidor SAS Hospitality er en af verdens hurtigst voksende hotelgrupper med fem hotelkæder i porteføljen:

Radisson SAS Hotels & Resorts www.radissonsas.com
Park Inn www.rezidorparkinn.com
Country Inns www.rezidorparkinn.com
Regents www.regenthotels.com 

Rezidor SAS inkluderer i dag 220 hoteller i drift og under udvikling i 40 lande. I Danmark findes 10 Radisson SAS hoteller og 3 Park Inn hoteller, med flere Park Inn hoteller på vej. For at reservere hotelværelser i Danmark eller i udlandet klikker du blot på den hotelkæde, som du ønsker at reservere hos.

Get More sommereventyr
Radisson SAS og Park Inn hotellerne er officielle hotel sponsorer for HCA2005. Nu giver vi dig mulighed for at rejse ud på nye sommereventyr i hele verden.
Hold din sommerferie på en eller flere af de over 180 destinationer over hele Europa, Mellemøsten og Afrika, hvor du får 10% rabat på vores allerede lave priser. Få også 25% rabat i vore restauranter og bo 4 nætter og få den 5. nat gratis. Så er du sikret en fantastisk sommerferie! Læs mere om din nye rejsepartner - Get More kortet - på www.joingetmore.com

Trust
Trust er en selvstændig business-unit i SAS Cargo Group, med speciale i individuelle og fleksible transport- og logistikløsninger.
Mere end 50 års erfaring med international flyfragt sikrer tryg
og hurtig transport af alle typer gods fra overvægtsbagage til levende dyr.

www.trustforwarding.com

DSB
Officiel partner

DSB er en selvstændig statsligt ejet virksomhed, der sørger for over 157 millioner enkle og attraktive rejser til sine kunder hvert år. Koncernen har en årlig omsætning på 9,9 milliarder og ca. 8.500 medarbejdere. 

Læs mere om DSB og virksomhedens mange tilbud til forretningsrejsende, pendlere og ferie/fritidsrejsende til ind- og udland på www.dsb.dk.

I 2005, fejringsåret for H.C. Andersens 200-års fødselsdag, spiller DSB en central rolle både ved at stille togtransport til rådighed H.C. Andersen Fonden i Eventyrweekenden den 1.-3. april og året ud og ved at gøre det nemt for publikum at komme til og fra de mange H.C. Andersen arrangementer over hele landet. 

Desuden tilbyder alle DSB rejsende til Odense rabat på entréen til H.C. Andersens Hus eller på Odense Turistbureaus Eventyrpas.

Se hvordan du får rabat på www.dsb.dk/hca
 

Rosendahl A/S
Rosendahl er et dansk selskab, der producerer design og gaveartikler af høj kvalitet. Selskabet blev grundlagt i 1984 af Erik Rosendahl. I dag bliver Rosendahls produkter solgt verden over.

Se venligst www.rosendahl.dk for yderligere information.

LEGO Company
LEGO Company er en privatejet virksomhed med hovedsæde i Billund. Virksomheden har ca. 7400 ansatte og er en af verdens største leverandører af legematerialer til børn. LEGO Company engagerer sig i udviklingen af børns kreativitet og fantasi, og medarbejderne følger stadig det motto, som grundlægger Ole Kirk Christiansen formulerede i 1930'erne:"Det bedste er ikke for godt".

LEGO og LEGO logoet tilhører LEGO Gruppen. ©2003 LEGO Gruppen.

www.lego.com

Avis Biludlejning
Avis er et af verdens største biludlejningsselskaber med mere end
4.400 kontorer i over 160 lande.
 
I Danmark finder du 43 Avis kontorer i større byer og alle lufthavne.
 
Du kan leje alle former for biler - fra små økonomibiler til
stationcars, luksusbiler, minibusser, vare- og lastvogne - fra en dag til leasing i flere år.
 
Kontakt dit Avis kontor, Avis ReservationsCenter tlf. +45 33 26 80 80 eller reservér online på www.avis.dk

Visitdenmark
In Touch A/S
Officiel hospitality operator
Jørgen Mernild A/S
Jørgen Mernild A/S er et danskejet auktionshus, som siden 1974 har formidlet dansk og international kunst i verdensklasse. I forbindelse med fejringen af Hans Christian Andersens 200 års fødselsdag i år 2005, har Jørgen Mernild A/S ladet udføre en række meget smukke bronzestatuetter af vor berømte forfatter.

Se yderligere information på www.hca-skulptur.dk
Magasin
Magasin er Danmarks største stormagasin-kæde med otte forretninger i København, Lyngby, Rødovre, Taastrup, Odense, Kolding, Århus og Aalborg. Den første Magasin-forretning åbnede i 1868 i Århus, hvor stifterne Emil Vett og Theodor Wessel forenede deres lyst og evner til at drive forretning. Tre år senere indtog de hovedstaden og i årene der fulgte, fandtes der Magasin-filialer i hele landet.

Stormagasinet er kendt for sit brede udvalg i mærkevarer og for kvalitet og inspiration til danskerne gennem mange generationer.

Se også: www.magasin.dk

H.J. Hansen Vin A/S
Danmarks førende leverandør indenfor kvalitetsvine. Bredt udvalg af vine, spiritus og delikatesser fra hele verden med nøgleleverandører i bl.a. Frankrig, Spanien, Italien, Australien & Chile.

Leverer til hotel- og restaurantsektoren, business-to-business og private. Sidstnævnte sker, dels via egne to butikker i Odense og København, dels via Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 30 selvstændige specialvinhandlere, der som H.J. Hansen Vinhandel prioriterer kvalitet, udvalg og service meget højt.

Læs mere på
www.hjhansen-vin.dk
www.vinspecialisten.dk
CHRIS-WINE
CHRIS-WINE er en af Nordens største vingrossister. Gruppen har hovedsæde i Danmark, hvor der ligeledes er tappefaciliteter, og har salgsselskaber i alle de nordiske lande.

CHRIS-WINE repræsenterer en lang række kendte kvalitetsproducenter fra hele verden og har endvidere egen produktion i Frankrig, Chateau de Seguin, og i Rumænien, Villa Bona Terra. Fra Gruppens salgsselskab i Bordeaux eksporteres kvalitetsvine til hele verden."

www.chris-wine.dk

MAYDAY help yourself

MAYDAY er et dansk designfirma med en international profil, etableret i år 2000.
Vores ambition og design filosofi er, at være kreative og fremhæve form og funktion igennem vore anderledes designs.

Hold øje med vores MAYDAY help yourself, exclusive eventyr gaveæsker, som forener vore eksklusive moderne designs med eventyr af den elskede forfatter.

Dansk Design af Michael Nedergaard

www.mayday-helpyourself.com


Emmelie Copenhagen
www.emmelie.dk

Global Refund Danmark A/S


Global Refund is the world leader in tax refund services to non-EU citizens

Global Refund has local presence in 37 countries, with over 200 international Cash Refund offices on four continents, supporting clients in Europe, Asia and the Americas.

The strength of our organization and global presence enable us to provide over 22,000 travellers a day with tax refunds through Global Refund - simply just look for the Tax Free Shopping logo.Charlotte Sparre
Charlotte Sparre er mest kendt for sine luksuriøse silketørklæder og sine smukke håndtasker. I anledningen af H.C Andersens 200 års fødselsdag har hun designet en helt speciel HCA-kollektion.

Udover tørklæder og tasker omfatter kollektionen også lækre T-Shirts til både herrer og damer samt flotte slips.Albani Bryggerierne
Albani Bryggerierne blev grundlagt i 1859, og er placeret i hjertet af Odense. Odenses bysbarn, digteren H. C. Andersen, var stor tilhænger af øllet fra Albani. I et brev fra 1874 skrev han om øllet fra Albani: "Vi faaer herude på Bregentved Albani - Grevinden og jeg drikker det, og jeg kan ikke noksaa rose dette Øl - det er lædskende, velsmagende og kraftigt."

Albani Bryggerierne beskæftiger i dag ca. 200 medarbejdere og indgår i Bryggerigruppen A/S - Danmarks næststørste bryggerikoncern.

Se også: www.albani.dk

BabyDan
Baby Dan er en dansk 100 procentfamilieejet virksomhed, som
beskæftiger 135 medarbejdere. Baby Dan er blandt de førende brands inden for sikkerhedsprodukter, tekstiler og børnemøbler til børn i alderen 0-5 år.

Vi eksporterer mere end 75 procent
af vores produktion og er ISO 14001 miljøcertificerede, er medlem af Global Safety Cooperation og har vundet adskillige priser og anerkendelser for vores produkter nationalt og internationalt.

www.babydan.dk

Joel Leonard
Joel Leonard er et skabende duftdesignfirma, som finder duft-løsninger. Nøjagtige genskabelser af historiske dufte, nye nutidige parfumer, duft til indendørsarkitektur, dufte til industriel design, duft-marketing samt videnskabelig aromaterapi er blandt firmaets ekspertiseområder.

Joel Leonard, Classensgade 61, 21 00 København Ø.
Tlf/Fax: 35 431 531
www.joelleonard.com


Københavns Lufthavne A/S
"Det er liv at rejse"
H.C. Andersen ville uden tvivl have været en flittig bruger af lufthavnen, hvis han havde levet i vor tid, og han ville  have følt stor inspiration og frihed i denne internationale atmosfære, hvorfra man kan rejse - eller drømme sig - til  alverdens lande.

Lufthavnen fejrer H.C. Andersens 200 års fødselsdag fra d. 26. marts til d. 31. december 2005 med events og installationer for børn og voksne i Terminal 2 og 3.

Vi glæder os til at fejre HCA-året sammen med vores passagerer.

www.cph.dk
Q-company
For this special celebration of Hans Christian Andersen in 2005 the Danish design firm launches the "Qvak Collection by Q-company" including umbrellas, greeting cards and T-shirts for children designed by award winning Danish designer Vibeke Nødskov and beautifully illustrated by Toril Bækmark.

"We design to add value to an item and give it this little extra that turns it into something special..."

www.q-company.dk
Ole Lynggaard
Firmaet Ole Lynggaard er historien om et guldsmedeværksted stiftet i 1963. I dag et familieforetagende drevet af både far, datter og søn.

Ansvaret for administration og produktion hviler på sønnen Søren. Datteren Charlotte er ligesom sin far uddannet guldsmed. De to har hver deres unikke smykkestil og kollektioner.

Takket være familiens glæde ved at skabe og viljen til at gå egne veje, bæres deres smykker verden over.

Se også www.olelynggaard.dk


Skagen Designs
Lyset over Skagen, Danmarks Nordligste by, stedets barske natur og elementernes rasen, har i århundreder inspireret og henrykket kunstnere og designede.

Således også Charlotte og Henrik Jorst, ejere og kreativt team bag urene fra Skagen Designs. De har formået at sætte det enkle skandinaviske formsprog ind i en international sammenhæng.

www.skagendesigns.dk
Sweet Creations - H.C. Andersen chokolade
Sweet Creations er en dansk virksomhed bosiddende i Odense - H.C. Andersens  fødeby. Vi har udviklet et H.C. Andersen sortiment af gaveartikler med dansk chokolade i højeste kvalitet. Vores emballager er utraditionelle og har fokus på H. C. Andersens  egenskaber og færdigheder som forfatter og indenfor papirklip. Vi har bl.a. udviklet en eksklusiv gavebog indeholdende dansk luksus chokolade samt bogen "81 eventyr" med udvalgte eventyr af H.C. Andersen. Den fås på flere sprog og er derfor også velegnet til eksport.

Se også www.sweetcreations.dk

Den lokale Andel
Den lokale Andel er det kommercielle og politiske samlingspunkt for de 20 medlemmer i DLA-Gruppen og øvrige samarbejdspartnere i Danmark, Norge og Sverige.

Den lokale Andel varetager gruppens kommercielle interesser med fokus på planteværn, gødning, såsæd og foderråvarer. DLA-gruppen har en markedsandel på ca. 40 procent af det danske grovvaremarked

www.dla.dk
Andersen Bakeries, Japan
119 butikker over hele Japan.

Medialynx, Japan
Japansk medie- og bogforlag.