HCA NYHEDER Ny H.C. Andersen-biografi på gaden

Stor biografi kaster nyt lys på H.C. Andersens liv.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 26 November 2003

Forfatteren og litteraten Jens Andersen har skrevet en stor og velresearchet biografi om H.C. Andersen, som  kommer omkring hele H.C. Andersens forfatterskab og afsnit af digterens liv, der ikke hidtil har været belyst.

ANDERSEN - En biografi
, der udkommer på forlaget Gyldendal den 27. november 2003, er støttet af H.C. Andersen 2005. Jens Andersen har skrevet en original bog, som får situationerne til at leve for øjnene af læseren.

Nuanceret fremstilling
Jens Andersens nuancerede fremstilling af H.C. Andersen udfordrer den udbredte opfattelse af den milde digter med den barnlige fantasi, som i høj grad har blændet for andre og mindre lyse sider af digterens liv.

At man skal gå gruelig meget igennem, før man bliver berømt, det vidste vi jo godt - men at H.C. Andersen havde gennemgået så meget ondt og kom fra så usle og fattige kår, det havde ingen vist regnet med. Jens Andersen har været i arkiverne, og hvad han fortæller om Odenses fattigdom og løsagtige sæder i begyndelsen af 1800-tallet vil komme bag på de fleste.

Nye sider af Andersen
Netop fordi Jens Andersen sætter lys på nye sider af H. C. Andersens liv og værk, er ANDERSEN - En biografi et vigtigt led i optakten til fejringen af H.C. Andersens 200-års fødselsdag i 2005. Jubilæumsåret, der bliver fejret i Danmark og resten af verden, har til formål at give så mange som muligt et bredt kendskab til alle sider af forfatterskabet.

I det store værk kommer Jens Andersen omkring de berømte eventyr såvel som Andersens romaner, noveller, skuespil, digte, prosaskitser og fortællinger samt rejseskildringer og selvbiografier.

Fire års arbejde
Jens Andersen har arbejdet med H.C. Andersen de seneste fire år. Han har tidligere har skrevet anmelderroste og meget læste biografier om Tom Kristensen, Tove Ditlevsen, Thit Jensen og Aksel Sandemose, og har med ANDERSEN - En biografi skabt et værk, der er båret af samme entusiasme og dynamiske sprog som de tidligere biografier.

ANDERSEN - En biografi er den første samlede fremstilling af H.C. Andersens liv og værk i Danmark, siden den engelske forsker Jackie Wullschlager i 2000 udgav sin omfattende biografi H.C. Andersen. En biografi.

ANDERSEN - En biografi udkommer på forlaget Gyldendal den 27. november 2003. Værket er rigt illustreret og er på i alt 1000 sider. Pris: 498 kr. og 598 kr.


Tilbage