H.C. ANDERSEN 2005 har taget initiativ til et langsigtet undervisningsprojekt, der skal komme børn og unge til gode. Vi håber på, at undervisningssitet kan bidrage til inspiration til at både styrke og udvikle undervisningen i og om H.C. Andersen.

Undervisningssitet henvender sig til hovedsageligt til lærere og elever i gymnasiet og til lærere i grundskolen. Indholdet skal opfattes som værende til orientering og inspiration for både elever, lærere og pædagogiske konsulenter samt andre, der planlægger et undervisningsforløb omkring H.C. Andersen.

Sitet er spækket med spændende artikler, nye tingseventyr, prisopgaver, gode ideer fra skolernes eksisterende arbejde med den danske digter og naturligvis litteratur-pædagogiske overvejelser af, hvordan man kan arbejde med H.C. Andersen i undervisningen.

Desuden præsenteres diverse undersøgelser og forskningsarbejder, forskellige former for litteraturlister og en vandreudstilling , hvor to af H.C Andersens kendte eventyr er illustreret af unge danske kunstnere.

Alt materialet kan frit anvendes i ikke-kommercielle sammenhænge. Det kan udleveres til lærere, forældre og elever, og det kan gengives i publikationer, som udgives af skoler og kommuner og amter, og i faglige tidsskrifter med mere.