USA


Ricardo Melchior Navarro blev født i byen Santa Cruz på Tenerife i 1947. Han studerede "Industrial Engineering" på universitetet i Navarra og specialiserede sig her i industriel organisation. Herefter rejste han til Tyskland og studerede både "Engineering" og økonomi ved det tekniske universitet i Aachen.

I 1987 blev Ricardo Melchior Navarro valgt til Vicepræsident af regeringen på Tenerife - en post han kombinerede med sit arbejde som "Island Councillor"  med ansvaret for planlægning og økonomisk udvikling 1987-1991, agrikultur og økonomisk udvikling 1991-1995 og agrikultur og vandmiljø fra 1995-1999.

Ricardo Melchior Navarro blev valgt til præsident af "Cabildo", Tenerifes øverste administrationsorgan, i 1999. Herudover er han senator, og han bestrider desuden posten som formand for bestyrelsen i "National Teide Park".

Gennem de sidste 25 år har Ricardo Melchior Navarro arbejdet med områder som forskning og udvikling af genanvendelige energiformer og deltaget i utallige seminarer, kongresser og konferencer om emnet.
 
Han har modtaget den højeste ære fra Irlands Nationale Universitet i 2002, hvor han blev "Doctor of Science". I 2003 modtog han den franske orden "Chevalier dans l'ordre National du Mérite" fra den franske regering, og i 2004 har han modtaget Miranda-ordenen af guvenøren af Miranda (Venezuela).

Ricardo Melchior Navarros familie kan i øvrigt spores tilbage til Moritz og Dorothea Melchior, som H.C. Andersen var meget tæt knyttet til. En af Moritz Mechiors fire søskende var Sally Melchior, som slog sig ned i Hamborg. Ricardo Melchior Navarro er hendes tip-oldebarn.Foto: www.publication.dk