USA






























Carmen Posadas blev født i Montevideo (Uruguay) i 1953 og boede der tildtil 1965, hvor hun flyttede til Madrid med sin familie. Hun har boet i Moskva, Buenos Aires og London, hvor hendes far var ambassadør.

Hun har publiceret adskillige børnebøger, historier og essays, og har bidraget til en række manuskripter for TV og film. I 1996 publicerede Carmen Posadas sin første roman "Cinco Moscas Azules", som blev modtaget som en af de mest overraskende og succesrige bøger det år. Året efter publicerede hun "Nada es lo que parece", for hvilken hun høstede stor anerkendelse af såvel kritikere som læsere.

Derudover har hun skrevet omkring 20 børnebøger, blandt andet "El señor viento Norte", som opnåede den ære at få en pris fra det spanske kulturministerium som den bedste bog i 1984.

Hendes anden roman "Pequeñas Infamias" vandt i 1998 den litterære pris "Planeta Prize" og er blevet oversat til 16 sprog i mere end 40 lande.

I 2002 beskrev Newsweek Magazine Carmen Posadas som en af de mest bemærkelsesværdige latinamerikanske forfattere i sin genereation.

I 2001 udgav hun romanen "La Bella Otero", der med det samme blev lavet som film, og i 2003 publiserede hun "El Buen Sirviente" som sin seneste roman. Også den blev modtaget med begejstring fra både kritikere og anmeldere og er oversat til en række forskellige sprog.



Foto: www.publication.dk