HCA NYHEDER Den magiske filosof

Stort interview med Christian Have der som kommunikations-ansvarlig for HCA2005 har sit helt eget syn på, hvorfor ikke bare Danmark, men hele verden skal fejre H.C. Andersen i 2005.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 13 Oktober 2003

H.C. Andersen tilhører verden, og kineserne, koreanerne, japanerne og amerikanerne kan gøre præcis lige så meget krav på ham, som danskerne kan.

Det er nemlig den kosmopolitiske aura omkring H.C. Andersens liv og værker, der gør ham til den magiske filosof, der har begejstret verden i snart 200 år og forhåbentlig vil gøre det i endnu højere grad fremover.

Det mener i hvert fald Christian Have, der er kommunikations-ansvarlig for HCA2005. For ham er det evident, at H.C. Andersen selv fordrer en international fejring, for han ville ikke have været tilfreds med andet.

Ganske enkelt fordi Danmarks nationaldigters eget liv er indbegrebet af ur-historien om at komme fra ingenting og blive til alting på trods af frygtsomhed og et forkert ydre.

I tæt samtale med redaktør Mikkel Stjernberg giver Christian Have dette og andre bud på, hvorfor H.C. Andersen er livsvigtig at fejre i 2005. Ikke bare for Danmark, men for verden som helhed.Læs interviewet med Christian Have her!
Tilbage