HCA NYHEDER Drama-dokumentar om Andersen på DR1

På DR kan man på søndag den 6. marts se første afsnit ud af to om Andersen - hans liv og hans værk.

Af awk - H.C. Andersen 2005 - 03 Marts 2005

Han kom fra det allernederste folkedyb og blev i 1800-tallet en af Europas førende kunstnere. H.C. Andersen er i dag verdens mest oversatte forfatter. Hans 156 eventyr, der for alvor gjorde ham berømt, er i dag oversat til 145 sprog. Som digter fortalte han historier på en måde som ingen havde set før i kunstens verden og som vakte stor opsigt. Han var berømt både i sin samtid og efter sin død. Fra start af var han ikke i tvivl om hvad han ville - fra sin far havde han lært, at man skulle følge sin vilje - uanset hvad - og H.C. Andersen ville være berømt.

Hovedhandlingen i DRs dokumentar strækker sig fra digterens første udlandsrejse i 1831, til dennes død i 1875. Det blev i bogstaveligste forstand en lang, lang rejse gennem hele Europa og helt over til Istanbul og Orienten. Kun ganske få europæere havde på den tid gjort en sådan rejse.

Skuespilleren Lars Mikkelsen indtager rollen som den eventyrlige digter og fører seeren gennem Andersens liv og levned samt viser steder og områder, der har haft betydning for og givet inspiration til Andersens mangfoldige forfatterskab.

Under optagelserne til serien tog det hver dag hele tre timer at forvandle Lars Mikkelsen til digteren.

Manuskriptet leveres af Mads Baastrup, DR dokumentar, og Wilfried Hauke fra det tyske produktionsselskab DM-film, mens de to, sammen med Piv Bernth også står for instruktionen.

DR1 søndag 06.03.05 kl. 20.00
DR1 søndag 13.03.05 kl. 20.00

Se mere information om DRs fejring af H.C. Andersen på www.dr.dk/hca


Tilbage