HCA NYHEDER Fire nye H.C. Andersen frimærker

D. 2. marts 2005 blev fire nye H.C. Andersen frimærker offentliggjort af Post Danmark. Ved samme lejlighed blev to nye H.C. Andersen-ambassadører udnævnt.

Af tkr - H.C. Andersen 2005 - 02 Marts 2005

Offentliggørelsen af de fire nye frimærker foregik sammen med ambassadørudnævnelsen på Post og Telemuseet i København, d. 2. marts 2005 kl.13.00. Museet fejrer i øjeblikket blandt andet H.C. Andersen med Web-udstilling, der gennem tekst og billeder fortæller om Andersens forhold til rejser, der på hans tid ofte foregik med Postvognen. Udstillingen skildrer også Andersens lidenskabelige forhold til brevskrivning.

De to nye H.C. Andersen-ambassadører repræsenterer henholdsvis erhvervslivet: Administrerende direktør for Post Danmark Helge Israelsen og musikkens verden: Stig Rossen. Udnævnelsen af de to H.C. Andersen-ambassadører viser dermed spændvidden i opbakningen til festligholdelsen af den store digters fødselsdag.

I forbindelse med udnævnelsen, der blev foretaget af H.C. Andersen 2005 Fondens generalsekretær Lars Seeberg, har de to H.C. Andersen-ambassadører udtalt følgende om deres forhold til H.C. Andersen:

Administrerende direktør for Post Danmark, Helge Israelsen:
"Få mennesker og næppe nogen dansker har fyldt så meget i landskabet i sin samtid som H.C. Andersen. Det gælder såvel nationalt som internationalt. Endnu færre har som H.C. Andersen kunnet fastholde denne position gennem et par hundrede år.
H.C. Andersen har sat sit præg på vores tankegang - på  vores måde at opfatte og opleve verden. For mit vedkommende er det først og fremmest eventyrene, der har sat sig spor. Den oprindelige oplevelse ligger tilbage til børneårene, men siden er der løbende blevet føjet nye dimensioner til deres betydning.
Titler som Kejserens nye klæder, Prinsessen på ærten, Den grimme ælling og Hvad fatter gør er altid det rigtige er blevet til begreber, som med det samme sender et stærkt signal, og som nok også i vores tid burde erindres noget oftere. Anledningerne er der nok af.
Det herlige digt om Konen med æggene- burde have været pligtlæsning for mange aktører i Dot-Com hysteriet for et par år siden.
H.C. Andersen er indbygget i os. Han er med til at forme os som mennesker, og effekten er udpræget godartet. Ingen kan slippe for hans indflydelse - uanset om man læser ham eller ej.
Det er svært at finde på begivenheder, der i højere grad fortjener markering og fejring end H.C. Andersens 200 års fødselsdag."

Skuespiller og sanger Stig Rossen:
"Som langt de fleste danskere har jeg oplevet, at H.C. Andersen er en integreret del af min bevidsthed. Og som skuespiller har jeg naturligvis helt specifikt en mening om vores store nationale ikon. H.C. Andersen har som kun meget få formået at bevæge og inspirere mennesker på tværs af grænser - geografiske, kulturelle, religiøse, aldersmæssige. Ung som gammel verden over har lært af hans visdom og menneskelighed. Det er med stor ydmyghed, stolthed og ærefrygt, at jeg slutter mig til den internationale skare af H.C. Andersen-ambassadører, som i årene fremover skal være med til at sikre og udbygge vor store digters position som en af de mest betydningsfulde historiefortællere nogensinde."


Med venlig hilsen

Have PR & Kommunikation A/S
Tlf. 3325 2107
E-mail.

Projektleder: Camilla Jensen, tlf. 24 86 01 72, e-mail.Helge Israelsen, Administrerende direktør Post Danmark
1948 Født 23. august 1948 i Århus
1977 Civilingeniør (bygningsretning)
1977 Ministeriet for Offentlige Arbejder
1985 Planlægningschef, De Danske Statsbaner
1988 Direktør for Teknisk afdeling, De Danske Statsbaner
1988 Generaldirektør for Post- og Telegrafvæsenet
1995 Administrerende direktør, Post Danmark

Formand for bestyrelsen for International Post Corporation (IPC)
Bestyrelsesmedlem i The Copenhagen Centre
Bestyrelsesformand for Pan Nordic Logistics (PNL)  
Bestyrelsesmedlem i Center for Ledelse

Profil af Stig Rossen
Uddannet i London på Guildhall School of Music and Drama (1987-1990). 90'erne var kun få måneder gammel, da Stig fik sit store gennembrud i England. Han blev hyret til koret i Les Miserables, og efter blot tre måneder fik han tilbudt hovedrollen som Jean Valjean. Denne drømmerolle bragte ham siden hen rundt i hele verden. Han har idag spillet Valjean næsten 1500 gange i 10 forskellige lande.

Han har udgivet en række plader, bl.a. Starry Starry Nights, The Impossible Dream, Live In Concert, Letters Of Love, Julelys, Stories og senest Love Changes Everything.

I 2001 stiftede Stig Rossen sammen med dirigenten Mikkel Rønnow produktionsselskabet Rossen & Rønnow Musical Productions, der har som formål at producere musicals på internationalt niveau i Danmark. På den danske teaterscene har Stig spillet hovedroller i Tordenskiold, Les Miserables, Chess, Egtved Pigen, Ballader om Kunst og Kærlighed og Jesus Christ Superstar. To af disse forestillinger med Mikkel Rønnow som dirigent. I Rossen & Rønnows opsætning af Chess spillede han hovedrollen som Anatoly og Copacabana spillede han rollen som Tony Forte. I 2003 producerede Rossen & Rønnow Musical Productions deres egen version af Les Miserables, hvor Stig også spillede rollen som Jean Valjean.

 


Tilbage