HCA NYHEDER DATS offentligører bevillinger

Den 1. marts 2005 fik 5 amatørteatre, egnsspil og en musikskole tildelt i alt 57.700 kroner til deres H.C. Andersen projekter, som involverer både musicals, friluftsteater, en fremtidsversion og eet tilbud til børn.

Af on - H.C. Andersen 2005 - 01 Marts 2005

Disse projekter vil løbe af stablen som en del af fejringen af 200-året for H.C. Andersens fødsel i 2005. De 5 bevillinger er en del af aftalen mellem DATS (Landsforeningen for dramatisk virksomhed) og H.C. Andersen 2005 Fonden. Aftalen er baseret på et rammebeløb, som H.C. Andersen 2005 Fonden har stillet tilrådighed for DATS, som DATS selv administrerer med henblik på støtte til dansk amatørteater i forbindelse med fejringen af H.C. Andersens 200-års fødselsdag.

Denne bevilling var den sidste der bliver uddelt fra DATS. Der er nu i alt 60 amatørspil der har fået støtte til H.C. Andersen relaterede dramatiseringer, musicals, festivals, egnsteater og skoleforestillinger.

Vedlagt er bevillingsoversigten og fakta om DATS & H.C. Andersen 2005.

Læs mere om de enkelte projekter på www.hca2005.dk og www.dats.dk 


Bevillingsoversigt DATS' lille pulje marts 2005
Amatørteaterforeningen STJERNEN, Skærbæk i samarbejde med Løgumkloster Amatørteater Forening
To sønderjyske teaterforeninger har slået sig sammen om at producere musicalen "H.C.Andersens liv". I et samarbejde med den professionelle instruktør Christian Hald spiller de 50 medvirkende først i Løgumkloster og så i Skærbæk

Thisted Musikskole
Med udgangspunkt i dramaundervisningen på skolen planlægges en musikteaterforestilling bygget over "De vilde svaner."

Padborg Friluftsteater
På en af landets smukkeste friluftsscener opføres "H.C.Andersen trilogi" over Svinedrengen, Klodshans og Kejserens nye klæder.90 sønderjyder vil være aktive på og bag scenen.

Spor 1, Hvalsø
Forestillingen hedder "En frygtelig historie" og er en fremtidsvision der udspiller sig på H.C.Andersens 300 års dag bygget over "Det er ganske vist".

B & U Teatret, Svendborg
"En dag med H.C.A." bliver et tilbud hvor der gennem en slags festival stemning vil blive spillet opførelser bygget på Fyrtøjet, Lille Claus & Store Claus, Prinsessen på ærten og Rejsekammeraten.

Profil - DATS
DATS er en landsforening for enkeltpersoner og grupper, der beskæftiger sig med teater og drama på amatørbasis.

DATS arbejder med to puljer:
1. Den store pulje støtter med DKK 40.000-50.000,- kr. Det betyder, at disse aktiviteter stort set vil kunne få et nyskrevet manuskript eller hyre en professionel instruktør. Beløbet gives som direkte tilskud og indgår i spillenes almindelige finansiering. Ansøgningsfristen til den store pulje var 2. februar 2004.
2. Den lille pulje støtter spil med et beløb mellem DKK 2.000-15.000,-kr.

I alt bliver der ca 60 støttede spil.

Herudover kan der ydes konsulentbistand fra DATS' konsulenter.

DATS har udover støtte til den internationale amatørfestival The Meeting Place modtaget et særligt rammebeløb, som foreningen selv administrerer med henblik på at støtte dansk amatørteater i forbindelse med fejringen af H.C. Andersen i 2005.


Tilbage