HCA NYHEDER Kulturpris til digtermuseum

H.C. Andersens Hus er efter endt ombygning blevet hædret med Fyns Amts Kulturpris.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 13 December 2004

H.C. Andersens Hus i Odense er efter en omfattende ombygning blevet så flot, at digtermuseet i går modtog Fyns Amts Kulturpris, skriver Fyens Stiftstidende

"I udvalget var vi enige om, at ombygningen af H. C. Andersens Hus har gjort museet til noget helt specielt. Det er blevet en oplevelsesrig og stemningsfuld ramme om digterens liv og levned. Og udstillingerne er med til at give et godt indtryk af digterens liv og forfatterskab, sagde Carsten Abild, formand for amtets Undervisnnings- og Kulturudvalg, ved prisoverrækkelsen.

Stolte museumsfolk
"Tak til Fyns Amt fordi I synes godt om museet. Vi er selv stolte af det," sagde souschef Claus Koch i sin takketale, da han på vegne af Odense Bys Museer modtog hædersprisen - en check på 25.000 kroner, en utraditionel blomsterdekoration og ikke mindst et blankt messingskilt, der skal hænges op på husmuren.

Siden 1908 har det lille hus på hjørnet af Ramsherred og Bangs Boder været museum for H. C. Andersen. Det er således et af verdens ældste digtermuseer, og folk fra hele verden er valfartet til stedet for at se og høre noget om den berømte eventyrdigter.

I tidens løb er der foretaget flere om- og tilbygninger, hvor den seneste til 28 millioner kroner også har været den største.

Turister i kø
I dag er H. C. Andersens Hus en verdenskendt kulturinstitution, som hvert år besøges af mange tusinde turister fra hele verden.                                                                                             
Claus Koch er ikke i tvivl om, at ombygningen har givet museet knaldgode vilkår til en verdensomspændende promovering af museet, så turisterne formelig vil stå i kø for at komme ind

"Siden vi slog dørene op efter renoveringen den 4. juni, er besøgstallet steget enormt, og i forbindelse med H. C. Andersens 200 års fødselsdag næste år forventer vi en eksplosiv stigning i publikumstilstrømningen. Så er det op til os, at fastholde interessen i fremtiden, sagde Claus Koch men ville ellers ikke afsløre, hvad de 25.000 kroner skal bruges til.

Det er femte gang prisen uddeles til en kreds af personer, foreninger eller institutioner, der har gjort en særlig indsats for at styrke, profilere, udvikle og udbrede kendskabet til de kulturelle aktiviteter i Fyns Amt.

Tidligere modtagere har været Keramikmuseet Grimmerhus i Middelfart, Odense Zoo, rockgruppen Saybia og H.C. Andersen Paraden.


Tilbage