HCA NYHEDER H.C. Andersens rejsetaske aflægger royalt visit

På H.C.Andersen Museet i digterens barndomsby Odense opbevares Andersens originale rejsetaske i dag sammen med digterens øvrige rejsegods. På onsdag den 08. december kl.12.00 aflægger tasken Hendes Majestæt Dronning Margrethe, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Alexandra et royalt visit.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 08 December 2004

"Når garden trækker op om formiddagen klokken 12, og bjørneskindshuernes stjerner blinker i vinterens lavtstående sol, så er det jo, som om et lille eventyr udspiller sig. Og det danske kongehus minder os danskere om, at eventyret stadig lever, og at vi ikke kan få smukkere repræsentation for vores land. Derfor syntes vi, at H.C. Andersens taske skulle overrækkes til kongehuset som det første" fortæller Otto Clemmensen fra Permild & Rosengreen.

Rejsetasken er skabt i tæt samarbejde mellem lædersmed Leif Hansson fra Hanssons Lædervarefabrik og Permild & Rosengreen. Tasken er ikke blot et unikt stykke brugskunst og en smuk hyldest til Danmarks nationaldigter i anledning af 200 året for hans fødsel. Den er også en eksklusiv repræsentationsgave, der rummer flere hundrede års historie om Danmark og Andersen, og derfor er der for Otto Clemmensen da også en klar mening bag at overrække den til netop vores kongehus:

"H.C. Andersens taske var med ham, hvor end han rejste i verden. Den har set 1800-tallets Tyskland og Schweiz og oplevet Paris' skønhed. Den har vandret gennem Roms gader hånd i hånd med Andersen, der følte, at Rom var den by af alle byer i verden, hvor han følte sig mest hjemme. Den taske fulgte ham gennem et helt liv. Nu kommer den til Amalienborg, hvor tre nøjagtige gengivelser af tasken vil blive overbragt til Danmarks tre fineste, kvindelige repræsentanter - nemlig Dronning Margrethe, Kronprinsesse Mary og prinsesse Alexandra"

H. C. Andersens rejsetaske sælges fra 9.december 2004.
Yderligere information eller bestilling af salgsmateriale, kontakt venligst Otto Clemmensen på tlf. +45 36 34 09 40, e-mail: , eller Leif Hansson på tlf. +45 32 46 04 04. e-mail .

Om tasken
Tasken er fremstillet i fornem håndbearbejdning. Læderet er nøje udvalgt, vegetabilsk garvet og håndpoleret til den ønskede glans. Alle metaldele er afstemt farvemæssigt efter hinanden, og i en høj og slidstærk kvalitet. Tasken er nummereret og sælges kun i begrænset antal. Tasken kan anvendes af såvel herrer som damer og er velegnet til alt fra den lille shoppingtur til den korte udenlandsrejse. Andersens rejsetaske er skabt i et tæt samarbejde mellem Permild & Rosengreen og Hanssons Lædervarefabrik og med hjælp og tilladelse fra H. C. Andersen Museet i Odense

Om Permild & Rosengreen
Siden 1947 har Permild & Rosengreen været synonymt med udgivelse af kunsttryk og kunstgaver i Danmark, og i H. C. Andersen-gavekollektionen finder man bl.a. en fotoportrætkalender, en kunstkalender udført af Henry Heerup, en cd-udgivelse og et litografi udført af P. W. Johannesen.

Udgivelserne er altid i kompromisløs kvalitet og udviklet i tæt og kreativt samarbejde med tidens toneangivende kunstnere og designere. Produkterne sælges til kunder i Danmark og udlandet som unika i eget design eller baseret på konkret idé- og produktudvikling med kunden som sparringspartner.

Om Hanssons Lædervarefabrik
Hanssons Lædervarefabrik har i tre generationer fremstillet lædervarer af høj kvalitet og er et kendt navn inden for lædervarer i både ind- og udland. Firmaet løser mange specialopgaver for såvel lædervarebranchen som internationale virksomheder, der ønsker en klar profil i deres markedsføring.


Tilbage