HCA NYHEDER Nyt HCA-børnehospital i Odense

H.C. Andersens Børnehospital på Odense Universitetshospital bliver Danmarks første samlede hospital for børn.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 04 November 2004

Danmark får sit første samlede hospital for børn, når H.C. Andersen Børnehospital i Odense åbner til næste år, skriver Fredericia Dagblad.

Ifølge avisen gælder det om at skaffe bedre rammer for syge børn og deres forældre, hvilket hidtil har været et problem. Blandt andet i forhold til at leve op til internationale konventioner om, at syge børn skal have trygge rammer, hvor de har mulighed for at have mindst én pårørende hos sig.

Børneafdelingen på Odense Universitetshospital er i forvejen en af de største i landet. Med 114 senge og et budget på 120 millioner kroner årligt har den en størrelse som et almindeligt dansk sygehus. Derudover har regionens sygehuse børneafdelinger i henholdsvis sønderborg, Esbjerg og Kloding.

Men disse har ikke kapacitet til at behandle børn med svære, akutte sygdomme samt børn med sjældne og komplicerede sygdomme. De bliver sendt videre til Odense, der på den måde tager imod børn fra et område med 1,3 millioner indbyggere, og der er derfor god logik i at etablere et egentligt børnehospital i under Odense Universitetshospital.

"Børn skal ikke flyttes mere end højst nødvendigt. men skal de indlægges her, så skal det ske i så gode rammer som muligt. Vi ved nemlig, at det gør dem hurtigere raske, siger Arne Høst, der er ledende overlæge for børneafdelingen på Odense Universitetshospital.

Ombygningen af afdelingen forventes at koste omkring 50 millioner kroner.


Tilbage