HCA NYHEDER La Glace lancerer eventyrlige H.C. Andersen-kager

Det gamle københavnske konditeri, La Glace har ladet sig inspirere af 12 H.C. Andersen eventyr til kreere 13 nye kager, samt forfatning af bogen "Eventyrlige kager fra La Glace", som både er en historiebog om La Glace, en opskriftsbog med kager og en højtlæsningsbog med både ukendte og kendte eventyr af H. C. Andersen.

Af on - H.C. Andersen 2005 - 29 September 2004

I anledning af det store H. C. Andersen år i 2005 har Conditeri La Glace ladet sig inspirere til 13 helt nye kager baseret på 12 forskellige eventyr, samt en kage som bærer forfatterens eget navn. Opskrifterne spænder bredt over lagkager, fromager, bagte kager, is, visitkager, roulader og tærter. Kagerne kan laves i et almindeligt køkken eller købes i La Glace i løbet af 2005.

De 12 eventyr rummer en blanding af såvel kendte som mindre kendte historier fra eventyrdigterens hånd. De fleste kender Prinsessen på Ærten og Tinsoldaten, mere overset er de fantastiske eventyr Lykken kan Ligge i en Pind, Metalsvinet og Sommerfuglen. Gå på opdagelse i nye eventyr eller genopfrisk de gamle.

Bogen handler naturligvis om La Glace og de 134 års københavner historie Conditoriet har været en del af, siden åbningen den 8. oktober 1870. På trods af, at La Glace er en af de ældste, sidste og eneste overlevende butikker fra H. C. Andersens tid, er det første gang der udgives en bog om La Glace. Historien spænder vidt gennem mange generationer og deres respektive vinkler på La Glace, set gennem indehavernes og kundernes øjne.

Bogen udkommer på PP Forlag 1. oktober på dansk og engelsk samtidig.

På engelsk hedder bogen Fairy Tale Cakes from La Glace. Adapted from H. C. Andersen

 


Tilbage