HCA NYHEDER Odin Teatret viser H.C. Andersens drøm

I anledning af Odin Teatrets 40-års fødselsdag vises teatrets nye forestilling Andersens drøm gratis for Holstebros borgere i perioden den 15.- 30. oktober 2004, som tak for støtten til nye og gamle tilskuere. Forestillingen er støttet af H.C. Andersen 2005 Fonden

Af on - H.C. Andersen 2005 - 21 September 2004

Den egentlige premiere på Andersens drøm finder sted i Sevilla, Spanien, den 17. oktober 2004, hvor Odin Teatret organiserer sin 13. International School of Theatre Anthropology session med titlen Rhytm, Organicity, Energy. Herefter vises Andersens drøm på den internationale teaterfestival Festival de Otoño i Madrid, hvorefter turnéen fortsætter til Costa Rica og Hong Kong.

Selve forestillingen Andersens drøm bygger på en drøm, som H.C. Andersen havde den 26. september 1874, og som han skrev ned i sin dagbog. I drømmen kommer han for sent til en sejltur, som kongen har inviteret ham ud på, hvorefter han ad forskellige veje, til sin forfærdelse, ender med at befinde sig blandt slaverne på et slaveskib.

Til forestillingen, der har været undervejs i to år, er publikums siddepladser bygget sammen med forestillingens scenografi, som er skabt af den italienske arkitekt Luca Ruzza. Forestillingens instruktør er Odin Teatrets leder og stifter, Eugenio Barba.


Tilbage