HCA NYHEDER DM og VM i brev 2005

H. C. Andersen er inspiration for DM og VM i brev 2005.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 21 September 2004

"Skriv et brev til din yndlings eventyrfigur".

Sådan lyder opfordringen til landets skoleelever i 5.-8. klasse, og med den opfordring er DM i brevskrivning 2005 skudt i gang. I 2005 får danmarksmesteren endda chance for også at kunne kalde sig verdensmester.

I anledning af 200-året for H. C. Andersen, Danmarks verdenskendte eventyrforfatter, har UPU (Universal Postal Union) valgt eventyrverdenen som fælles tema for VM i brevskrivning 2005. UPU repræsenterer 190 postvirksomheder over hele verden. Alle de nationale vinderbreve, herunder danmarksmesterens, konkurrerer om at blive verdensmester.

H. C. Andersens hjemland er centralt placeret i VM i brevskrivning. Post Danmark har således skabt www.postdanmark.dk/skrivetbrev, hvor eleverne kan finde inspiration i flere af H. C. Andersens kendte eventyr, som også er oversat til syv andre sprog. Desuden kan eleverne forsøge at vinde prinsessen og det halve kongerige ved at spille to nye internetspil "Kyssespillet" (inspireret af Svinedrengen) og "Klods Hans-spillet".

For de danske skoleelever er titlen DM i brevskrivning i sig selv nok værd at gå efter. Danmarksmesteren, som kåres i marts 2005, vinder 15.000 kr., mens nr. 2 vinder 7.000 kr. og der er 5.000 kr. til nr. 3. Pengene går til klassekassen.

I forbindelse med DM er der desuden en side-konkurrence. Helt i H. C. Andersens ånd kan eleverne vælge at udsmykke en konvolut, og den mest eventyrlige  konvolut bliver belønnet med 3.000 kr.

Sammen med de andre nationale mestre konkurrerer danmarksmesteren med sit vinderbrev om at blive "Verdensmester i brevskrivning 2005". Hvem verdensmesteren er, afsløres i København i september 2005.

Hvis en dansker bliver verdensmester, vil eleven sammen med sin klasse blive inviteret en tur til London. Hvis vinderen kommer fra et andet land, er præmien en tur til København.

Yderligere oplysninger fås hos PR koordinator Susanne Krøgh Rasmussen, tlf. 33 75 41 24

 


Tilbage