HCA NYHEDER Kurt Aeschbacher udnævnt til HCA-ambassadør

Kurt Aeschbacher, schweizisk entertainer og multitalent, udnævnt til H.C. Andersen-ambassadør i Schweiz. H.C. Andersen knytter tætte bånd mellem Schweiz og Danmark.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 14 September 2004

Kurt Aeschbacher, schweizisk entertainer og multitalent blev i går udnævnt til H.C. Andersen-ambassadør af Integrations- og udviklingsminister, Bertel Haarder. Udnævnelsen fandt sted i residensen hos den danske ambassadør i Bern, Dan Nielsen. Samtidig blev de schweiziske HCA2005-projekter offentliggjort.

Til stede ved udnævnelsen i Bern var også kommunikationsansvarlig for H.C. Andersen 2005-fejringen, Christian Have.

Ved udnævnelsen i Bern, som var koordineret af den danske ambassade i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden, fik Kurt Aeschbacher overrakt den officielle H.C. Andersen-ambassadørnål i 24-karat rød- og hvidguld samt det officielle H.C. Andersen-ambassadørdiplom designet af den danske designer Lin Utzon.

Bertel Haarder, Integrations- og Udviklingsminister, udtaler:
"Kurt Aeschbacher has become a symbol of good storytelling in Switzerland. Kurt Aeschbacher's courage and involvement in cultural projects as well as charity work is well-known and I am convinced that he will spread the work and knowledge of Hans Christian Andersen as well as transmit his values."

Christian Have, kommunikationsansvarlig for H.C. Andersen 2005 Fonden, udtaler:
"In connection to the Hans Christian Andersen bicentenary we have an opportunity to celebrate a group of people that like Hans Christian Andersen have made a difference through their life, dreams and accomplishment. We call them Hans Christian Andersen Ambassadors. I am very proud today that one of Switzerland's most well-known and respected personalities has decided to join us as a Hans Christian Andersen Ambassador."

Kurt Aeschbacher modtag udnævnelsen med en meget personlig takketakke, hvor han beskrev, at fortællinger - og især H.C. Andersens altid har haft stor betydning for ham, og at det er ham et stort anliggende at være med til at udbrede H.C. Andersens budskaber og samtidig støtte HCA-abc fonden. Kurt Aeschbacher læste "det er ganske vist" op med et blink i øjet og understregede, at H.C. Andersen ikke kun var for børn, men at alle kan lære af hans kloge ord.

Kurt Aeschbacher der er født i Bern i 1948, er en vindende og respekteret personlighed, der som entertainer, tv-vært og selvbevidst mode-offer er med til at farve de schweiziske medier med sit nyskabende tv-arbejde og sit skæve, men originale syn på den schweiziske hverdag. Han er oprindeligt uddannet nationaløkonom og har blandt andet arbejdet for et arkitektbureau før han trådte ind i medieverdenen, hvor han har beskæftiget sig med alt fra gængse talk-shows til modeprogrammer og programmer omhandlende kultur, mode og erhvervsliv.

Som H.C. Andersen ambassadør vil Kurt Aeschbacher bidrage til at udbrede kendskabet til H.C. Andersen. Han vil med sin prominente profil være med til at skabe interesse for H.C. Andersen i Schweiz og inspirere til at læse om H.C. Andersen og hans talrige fortællinger, eventyr og rejsebeskrivelser og meget mere.

Ved samme lejlighed blev de schweiziske H.C Andersen aktiviteter offentligjort, og startskudet for de mange H.C. Andersen projekter i Schweiz vil være på den store internationale MUBA-messe, hvor Danmark vil være gæsteland i februar 2005. Messen havde sidste år 332.000 besøgende fra Schweiz, Sydtyskland og Frankrig. Iblandt messearrangementerne vil der bl.a. være H.C. Andersen-udstillinger, et eventyr-læsehjørne, biograf med dansk film og teaterforestillinger.

Derudover arrangerer Basels symfoniorkester en uropførelse af et H.C. Andersen eventyr i samarbejde med Symphonic Fairytales, som er den største internationale, symfoniske enkeltsatsning nogensinde i dansk musikliv. De største boghandlere i Schweiz vil desuden afholde diverse kultur- og litteratur arrangementer i løbet af 2005.

Fyrstedømmet Liechtenstein vil også fejre H.C. Andersen i jubilæumsåret, hvor den danske honorarkonsul har arrangeret en H.C. Andersen-udstilling og en teaterforestilling om den danske eventyrdigter.

Endeligt markeres H.C. Andersens 200-års fødselsdag den 2. april 2005 ved en stor begivenhed i Zürich, hvor Schweizerische Märchen Gesellschaft fejrer den danske nationaldigter.


Tilbage