HCA NYHEDER Tinhjerte og Ællingefjer

D. 1. september 2004 udkommer en ny og anderledes bog om H.C. Andersens liv og værker skrevet af Louis Jensen. Den er primært skrevet til børn og unge med henblik på undervisningen, men også velegnet til læsning derhjemme. Bogen udgives af Høst & Søn med støtte fra H.C. Andersen 2005 Fonden.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 27 August 2004

Bogen "Tinhjerte og ællingefjer" er tiltænkt som en folkegave for landets grundskoler af H.C. Andersen 2005 Fonden. Hver grundskole i Danmark modtager gratis to eksemplarer af bogen, og samtidig kan alle skoler i landet gratis låne klassesæt af 30 eksemplarer fra alle landets Amtscentre for Undervisning og fra amternes pædagogiske centre.

Generalsekretær for H.C. Andersen 2005 Fonden, Lars Seeberg, udtaler:

"Louis Jensens bog er en glimrende indføring i H.C. Andersens liv og værker. Den sætter fokus på at formidle H.C. Andersen i undervisningssammenhæng, og dette formål er særdeles vigtigt for H.C. Andersen 2005 Fonden. Det er vores ønske at formidle H.C. Andersens liv og verden videre til børn og unge ? nye generationer og nye læsere. Jeg synes, at Louis Jensens bog på en fremragende måde formår at indfange unge og mere uerfarne læsere i H.C. Andersens verden." 

I Tinhjerte og ællingefjer møder læseren en nysgerrig dreng og en far, der er vild med H.C. Andersen. Drengen skal skrive en stil om Danmarks store digter. Han får sin far til at fortælle løs om Hans Christian Andersens liv og om hans eventyr, dagbøger, rejseskildringer og meget mere.

Faren viser også en masse malerier, fotografier og nogle af Andersens egne tegninger og papirklip. Både billeder og tekster inddrages i en livlig snak om H.C. Andersen, hans særlige væsen og kunstneriske talenter, om forfatterens samtid og hans værkers betydning for nutidens mennesker.

Forfatteren Louis Jensen (f.1943) formidler i Tinhjerte og ællingefjer stor viden og personlig fortolkning. Han formår at gøre H.C. Andersen levende for nutidens børn, så de får lyst til selv at  læse hans egne eventyr. Bogen egner sig til oplæsning for børn fra tredje eller fjerde klassetrin samt til selvlæsning for børn fra femte til sjette klassetrin.

Tove Krebs Lange står for den grafiske tilrettelægning. Bogen er indbundet og illustreret i farver og kan købes for 199,- kr.


Tilbage