HCA NYHEDER Den lille bog om Andersen

Ny udgivelse om H.C. Andersen med fokus på digteren som verdensborger. "The little book about Hans Christian Andersen" bliver udgivet i serien "- nem adgang til bred viden" fra forlaget Puella.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 29 Juni 2004

Hans Christian Andersen var ikke blot en genial eventyrdigter. Han var også en verdensborger.

Trods hans angst for at et eller andet ondt skulle hænde ham, samlede han livet igennem nye udfordringer op - ikke mindst når det handlede om at opdage verden.

Da damptoget holdt sit indtog i Europa var Hans Christian Andersen blandt de tidligste passagerer i dette nymodens transportmiddel.

Længe før Jules Verne skrev "Jorden rundt i 80 dage", forudsagde eventyrdigteren, at amerikanerne en dag ville rejse gennem luften for at opleve gamle Europa.
"At rejse er at leve" var ikke tomme ord.

Hans Christian Andersen tilbragte sammenlagt ni år uden for Danmark, og han besøgte de fleste lande i Vesteuropa med afstikkere til blandt andet Prag og Budapest. Og han nåede så fjerne rejsemål som Tyrkiet og Marokko.

"The little book about Hans Christian Andersen" skildrer denne verdensborger. Gennem dagbogscitater fra hans rejser, illustreret med billeder af den virkelighed, han ville have mødt i dag, sætter bogen eventyrdigteren i et nutidigt og anderledes lys end det traditionelle.

Bogen er foreløbig udgivet på engelsk og dansk.

"The little book about Hans Christian Andersen" er udgivet af det nye forlag Puella's Edition.

Bogen indgår i "The little book about"-konceptet, med målsætningen: - nem adgang til bred viden.

De i alt 144 sider fremstår i et lækkert design - 13,5 x 14 cm med et halvmat smudsomslag. Vægten er 300 gram, hvilket gør bogen handy at medbringe på rejse, som gave, som minde eller som inspirerende læsestof.


Tilbage