HCA NYHEDER Hollandske HCA-ambassadører udnævnt

Tre hollandske HCA-ambassadører blev udnævnt og de hollandske HCA2005-projekter præsenteret, da den danske ambassadør i Holland, John Bernhard, var vært for et pressemøde i den hollandske eventyrpark Efteling søndag, hvor det også var national fortælledag. Ved samme pressemøde blev det desuden offentliggjort, at den hollandske Prinsesse Laurentien har sagt ja til at blive "Honorary Hans Christian Andersen Ambassador" for Holland.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 07 Juni 2004

Eventyrparken Efteling i Holland dannede passende ramme om udnævnelserne af tre hollandske HCA-ambassadører søndag på den nationale fortælledag i Holland.

Ved samme lejlighed blev det offentliggjort, at den hollandske Prinsesse Laurentien har sagt ja til at blive "Honorary Hans Christian Andersen Ambassador" for Holland. Prinsessen blev dog ikke formelt udnævnt søndag. Dette vil først ske ved en senere lejlighed.

At Efteling var stedet for pressemødet var ikke tilfældigt. Eventyrparken minder meget om det Holland, H.C. Andersen selv kendte til på sin tid, og som han holdt uendeligt meget af at besøge gennem hele livet.

"At H.C. Andersen følte sig glad og hjemme i Holland kan ikke undre. Holland var i H.C. Andersen øjne "Europas Idyl" og hans dagbøger beskriver landet som et venligt, rent og imødekommende sted, hvor han mødte stor anerkendelse fra kongen såvel som fra den almene borger. Her slog hjertet for H.C. Andersen og dette kvitterede han for med mange rejser til den hollandske have," sagde Lars Seeberg på pressemødet.

Vandreudstilling
Herefter præsenterede han de hollandske HCA2005-projekter, der blandt andet kommer til at bestå af teaterforestillinger, undervisningsressourcer og en vandreudstilling. Udstillingen er blevet til i samarbejde med Odense Bys Museer, og den åbnede i "De Efteling Museum" i går.

Herefter blev de tre H.C. Andersen-ambassadørers udnævnt af Danmarks ambassadør i Holland, John Bernhard, og de er:

Daphne Deckers, model, skuespiller og forfatter.

Freek de Jonge, komiker.

Ivo de Wijs, tekstforfatter og studievært.

Alle modtog de John Bernhards lykønskninger, en H.C. Andersen-ambassadørnål i 24 karats rød- og hvidguld og designeren Lin Utzons officielle H.C. Andersen-stel som bevis på deres nye titel.

Efter udnævnelserne læste Daphe Deckers og Ivo de Wijs op af H.C. Andersens eventyr "De Røde Sko" til stor fornøjelse for de fremmødte.


På billedet er det fra venstre:
Lone Leth Larsen fra Det Danske Kulturinstitut Benelux, Lars Seeberg generalsekretær HCA2005, konferencieren ved arrangementet, Ivo de Wijs, Daphne Deckers, Danmarks ambassadør i Holland John Bernhard.

Foto:


Tilbage