HCA NYHEDER HCA-ambassadører udnævnt i Spanien

Ved et pressemøde torsdag aften i Retiro-parken i Madrid udnævnte Prinsesse Benedikte fire spanske HCA-ambassadører, og generalsekretær for H.C. Andersen 2005 Fonden, Lars Seeberg, præsenterede de spanske HCA2005-projekter. Den danske ambassadør i Spanien, Christopher Bo Bramsen, var vært for arrangementet.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 04 Juni 2004

Den spanske presse var mødt talrigt op i Retiro-parken i Madrid torsdag aften, hvor den danske ambassadør i Spanien var vært for et pressemøde, hvor de spanske H.C. Andersen-ambassadører blev udnævnt og de spanske HCA2005-projekter præsenteret.

Prinsesse Benedikte stod for udnævnelserne af de fire spanske H.C. Andersen-ambassadører, og hun kom i sin tale blandt andet ind på H.C. Andersens umættelige nysgerrighed over for andre kulturer, videnskab, teknologi, religiøse opfattelser og frem for alt børns fantasifulde verden af feer og trolde.

"I 2004 har vi stadig eventyr. Jeg tænker naturligvis på de royale bryllupper i henholdsvis København og Madrid, og på hvor meget Andersen ville have elsket dem med al deres glimmer og glamour og de farverige kjoler, uniformer og flag. Hans historier er kendt over hele verden af både børn og voksne, og med den kommende fejring af hans 200-års jubilæum skal vi allesammen til at genopdage hans værker. Vi skal dele og udforske den indsigt, passion og tidsløshed, der er i hans historiefortælling, og Spanien er en essentiel del af det," sagde Prinsesse Benedikte.

Herefter overrakte hun en HCA-ambassadørnål i 24 karats rød- og hvidguld til her af de spanske H.C. Andersen-ambassadører, lige som de modtog designeren Lin Utzons officielle H.C. Andersen-spisestel.

De fire spanske H.C. Andersen er:

Carmen Posadas, forfatter
José María Merino, forfatter
Ricardo Melchior Navarro, Præsident på Tenerife
Tamara Rojo, ballerina

Umiddelbart før udnævnelserne præsenterede generalsekretær for H.C. Andersen 2005 Fonden, Lars Seeberg, de spanske HCA2005-projekter, der kommer til at bestå af både udstillinger, videnskabelige seminarer, undervisningsprojekter, udgivelser, særlige musik-arrangementer, audiovisuelle værker, teater-forestillinger og diverse former for turisme-aktiviteter.

"Der er ingen tvivl om, at det solrige og eksotiske Spanien tændte en ny sensualitet i den ellers frostbidte sjæl hos den ældre poet, da H.C. Andersen rejste gennem Spanien. Nu er Andersen tilbage, og forhåbentlig lige så åndsnærværende og overraskende, som da han første gang skrev digte i det spanske måneskin. Jeg er sikker på, at de mange begivenheder verden over vil give os alle mulighed for at genopdage mange nye aspekter af hans forfatterskab," sagde Lars Seeberg.


På billedet er det fra venstre:
Præsidenten fra Tenerife Ricardo Melchior Navarro, ballerina Tamara Rojo, Prinsesse Benedikte, forfatter Carmen Posadas, forfatter José María Merino, ambassadør Christopher Bo Bramsen.

Foto:


Tilbage