HCA NYHEDER H.C. Andersen vin støtter kampen mod analfabetisme

H.J. Hansen Vin lancerer i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden en H.C. Andersen vin. For hver solgte flaske doneres 5 kr. til HCA-abc Fonden og kampen mod analfabetisme.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 02 Juni 2004

Fredag den 4. juni 2004 indvies de nye udstillinger i H.C. Andersens Hus i Odense under overværelse af HM Dronning Margrethe II. De indbudte gæster bliver ved denne lejlighed som de første budt på et glas af den nye H.C. Andersen vin "La Sirenetta" - Den lille havfrue.
 
Det er H.J. Hansen Vin, der i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden, har udvalgt den særlige H.C. Andersen-vin, der i anledning af digterens 200-års fødselsdag i 2005 vil blive lanceret verden over.
 
H.J. Hansen Vin er et Odense-baseret firma med hele 175 års erfaring i vin- og kolonial-branchen. H.J.Hansen Vin har brugt al deres ekspertise til i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden at udvælge den helt rigtige H.C. Andersen vin.

Udbrede Andersens navn
Det er blevet en vin, der kan rejse verden rundt og ikke blot udbrede H.C. Andersens navn, men også budskabet om, hvor vigtigt det er for alle at kunne læse og skrive. I den forbindelse har H.J. Hansen Vin indgået et samarbejde med den humanitære fond HCA-abc Fonden, der er stiftet i H.C. Andersens navn for at give børn og unge over hele verden muligheden for at lære at læse og skrive.
 
Samarbejdet indebærer, at for hver flaske H.C. Andersen-vin, der sælges, donerer H.J. Hansen Vin 5 kroner til HCA-abc Fonden og det humanitære formål.
 
Dette samarbejde er beskrevet på vinens etiketter, såvel som på små foldere, der udleveres med vinen. På denne måde er H.C. Andersen vinen ikke blot med til at indsamle midler til det humanitære arbejde, den er samtidig med til at udbrede kendskabet til både H.C. Andersen og det humanitære arbejde i hans navn.
 
Vinen serveres for første gang i H.C. Andersens fødeby Odense den 4. juni, og herefter vil den blive lanceret over hele verden. Det er altså ikke kun de danske forbrugere, men forbrugere i hele verden, der får mulighed for at støtte arbejdet med at lære verdens børn og unge at læse og skrive gennem salget af den nye H.C. Andersen-vin.

H.C. Andersen Vinen 2005 er samtidigt det første produkt af en lang række af samarbejder mellem HCA-abc Fonden og dansk erhvervsliv, der alle har det fælles mål at rejse penge til det humanitære arbejde i H.C. Andersen navn og dermed sikre underbemidlede børn og unge i hele verden en mulighed for at lære at læse og skrive.
 
 
Forhandlere
H.C. Andersen Vinen 2005 forhandles af H.J.Hansen Vin og Vinspecialisten. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 63 12 82 00. Oplysninger om forhandlere i udlandet kan fås ved henvendelse til Lars Bo Henriksen på:
 
Yderligere information kan desuden findes på:
http://www.hjhansen-vin.dk eller ved kontakt til Birgitte Holmer Petersen på tlf. 63 12 82 00  
 
Fakta om H.C. Andersen Vinen 2005
H.C. Andersen Vinen 2005 er en Syditaliensk vin, der bærer navnet "La Sirenetta": La Sirenetta Bianco. En sprød og frisk hvidvin med lækre nuancer af fuldmodne gule æbler og eksotiske lyse frugter. Sammensat af 75 procent Cataratto, en syditaliensk, lidt krydret druespecialitet og 25 procent af den "verdenskendte", fedmefyldte Chardonnay, hvor halvdelen af sidstnævnte drue lagres på egetræsfade før den endelige sammensætning. Pris inkl. Moms: 59,75 kroner - af dette beløb doneres 5 kroner til HCA-abc Fonden.

La Sirenetta Rosso
En fast og velstruktureret vin, fyldt med sydlandske krydderier og mørke, modne bær. Produceret på 60 procent Primitivo, områdets krydrede, kompakte og mørke drue, og 40 procent af den bløde, velsmagende Merlot, der begge fadlagres på franske og amerikanske fade.  Pris inkl. Moms: 59,75 kroner - af dette beløb doneres 5. kroner til HCA-abc Fonden.
 


Tilbage