HCA NYHEDER Ind i den evige klarhed

Nyt cd-værk af Christian Steffensen belyser H.C. Andersens religiøse søgen.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 19 Maj 2004

Gennem mere end to timers historier, eventyr, salmer og sange giver cd-udgivelsen "Ind i den evige klarhed" lytteren mulighed for at fordybe sig i H.C. Andersens religiøse digtning.

Det er H.C. Andersen-fortolker, skuespiller, sanger og iscenesætter Christian Steffensen, der står bag cd'en. Steffensen har 25 års erfaring i at fortolke Andersen, og han er især fascineret af digterens frygtløse åbenhed om sin tvivl og tro, skriver Kristeligt Dagblad.

"Han lægger det hele frem. Den jublende taknemmelighed over livet og den dybe smerte. Vi kan spejle os i hans åbenhjertighed og måske hente trøst og kraft i de overvejeser, han gør sig. Eller i hans barnlige tryglen om hjælp, når han kommer til kort i tilværelsen," siger Christian Steffensen til Kristeligt Dagblad.

Han tilføjer, at man dog ikke skal forveksle H.C. Andersens søgen efter sandheden med det moderne menneskes tilsyneladende søgen efter hvad som helst. H.C. Andersen orienterede sig ud fra tilliden til en kærlig Gud i himlen. Han var med andre ord fortrolig med det kristne evangelium, selv om han ikke var den store kirkegænger.

Tekstbidrag
Ud over i alt 30 numre indeholder udgivelsen et lille hæfte med tekstoplysninger af blandt andre sognepræst ved Vor Frue Kirke i København, Johannes Værge, som Christian Steffensen tidligere har samarbejde med i forbindelse med temagudstjeneste over H.C. Andersen.

Til hæftet bidrager også docent, dr.phil. Johan de Mylius fra H.C. Andersen-Centret ved Syddansk Universitet og museumsinspektør ved Odense Bys Museer, Karsten Eskildsen.

Musikken på udgivelsen er arrangeret af Jesper Mark Pedersen. Prisen for cd'en er 159,95 DKK.


Tilbage