HCA NYHEDER Forvandlingens pris

Danmarks førende H.C. Andersen-forsker har forfattet ny bog om H.C. Andersens eventyr. Med Johan de Mylius som guide får vi forståelse for Andersens helt specielle længsel efter en forvandlind, eller genfødsel, i hans digtning.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 05 Maj 2004

H.C. Andersen-forskeren Johan de Mylius er i øjeblikket aktuel med bogen "Forvandlingens pris", der med bogen bedriver den første større litterære behandling af Andersens eventyr i 30 år.

I "Forvandlingens pris" udfoldes et sammenhængende syn på H.C. Andersen som digter, på gennemgående temaer og på udviklingen i hans æstetik. Altsammen gennem indgående analyser og perspektiveringer af grupper af tekster.

Mylius analyserer således omkring 40 eventyr og historier og inddrager desuden romaner, digte, rejseskildringer, selvbiografier og andet materiale. Gennem teksterne kaster han lys ud mod samtiden, litteraturhistorien og mod mennesket H.C. Andersen og beskriver især den særlige længsel H.C. Andersen havde mod forvandlingen som proces.

Selv udtrykker Johan de Mylius det på følgende måde på H.C. Andersen Centrets website:

"Fortællingens eller historiens forvandling eller ligefrem 'ophør' bliver nøglen til at fremkalde de forestillinger om øjeblikkets intensitet, om død og forvandling og om genfødsel, der er bogens bærende temaer."


Forvandlingens pris koster 299 kroner og kan fås over hele landet.Læs mere om bogen her!
Tilbage