HCA NYHEDER På rejse med H.C. Andersen

Niels Birger Wamberg har samlet en perlerække af tekster fra den store eventyrforfatters rejseskildringer, breve og dagbogsoptegnelser.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 07 April 2004

H.C. Andersen havde aldrig sin egen lejlighed gennem de mange år, han boede i København. Han boede til leje på møblerede værelser mange forskellige steder i byen.

Denne rastløshed kan også aflæses af hans rejseaktivitet. Han var altid på farten og har været på 29 udlandsrejser, dengang det ikke var almindeligt at rejse langt bort. Han rejste med tog og diligence gennem lande som Sverige, Norge, Holland, Belgien, Frankrig, Tyskland, men også længere væk til lande som Italien, Bulgarien, Malta, Ungarn og Nordafrika.

Noget Niels Birger Wamberg sætter fokus på i sin nye samling af tekster fra H.C. Andersens egne rejseskildringer gennem hele hans liv.

"Alt er ny, alt er værd at se." ... " Jeg er en god rejser," sagde Andersen engang, og det kan han have ret i. Desuden er han den bedst tænkelige rejsekammerat, i hvert fald i ånden, thi intet gik ham forbi, når han var på farten. (Citat fra bogen).

"Verden er mit hjem. På rejse med H.C. Andersen.
Montage af Niels Birger Wamberg
328 sider
Illustreret med fotos og billeder fra datiden.
199 kroner

 


Tilbage