HCA NYHEDER Århusiansk studerende vandt musik-konkurrence

Århusiansk dramaturgi-studerende vandt førstepræmien på 150.000 kroner i musikdramatisk konkurrence inspireret af H.C. Andersens univers og nedsat af DATS (Dansk Amatør Teater Samvirke).

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 24 Marts 2004

22-årige Marie Markvard Andersen fra Århus modtog onsdag førstepræmien på 150.000 kroner i en musikdramatisk konkurrence, hvor formålet var at skabe et nyt musikdramatisk værk, der bevæger sig i et univers inspireret af H.C. Andersen, og som kan opføres af en amatørscene. Eventuelt i samarbejde med et amatørkor og et amatørorkester. Konkurrencen er nedsat af Dansk Amatør Teater Samvirke, DATS.

Marie Markvard Andersen studerer på 4. semester dramaturgi på Institut for Dramaturgi ved Århus Universitet og har været både dramatiker og komponist på værket. Deltagelse i konkurrencen har krævet indsendelse af en synopse eller ideskitse med eksempler på både tekst og musik. 

Smuk og eftertænksom
De 36 indsendte forslag er blevet bedømt af en fagkomité, der ensstemmigt fandt Marie Markvard Andersens forslag det bedste, for det er "en smuk, rørende, barsk og eftertænksom musikteaterforestilling for hele familien."

Ideskitsen tegner ifølge fagkomitéen en meget velkomponeret dramatisk vej ind til et magisk og poetisk univers med en historie, der også udfordrer til spændende fortolkningsmuligheder set ud fra nutidens liv og virkelighed. Tilsvarende imponerede musikken med en særlig poetisk kvalitet og forståelse for sammenhængen mellem tekst og musik.

Fagkomitéen består af:
- Michael Ramløse, kunstnerisk leder af Teatret Fair Play.
- Jonas Forssell, operachef på Den Anden Opera.
- Maria Rosenhjerte, dramaturg og professionel teaterkonsulent i DATS.
- Jakob Oschlag, instruktør og professionel teaterkonsulent i DATS.

Marie Markvard Andersen skal aflevere sit færdige stykke musikdramatik 1. oktober 2004. Herefter iværksætter DATS i samarbejde med en amatørscene uropførelse af værket i 2005. 

Forestillingen vil endvidere deltage i DATS store internationale teaterfestival "THE MEETING PLACE 2005 - A tribute to Hans Christian Andersen" - i Esbjerg oktober 2005. Værket udgives i løbet af 2005 på Teaterforlaget DRAMA.

Det er Kulturministeriets tidligere Udviklingspulje til amatørkultur og folkelige kulturaktiviteter, der har støttet projektet efter ansøgning fra DATS.


Tilbage