HCA NYHEDER Støtte til H.C. Andersen festspil

Hammermøllens Teatergruppe har fået ekstra bevilling til en jubilæumsforestilling om H.C. Andersen.

Af Camilla Jensen - H.C. Andersen 2005 - 22 Marts 2004

I anledning af H.C. Andersens 200 års fødselsdag i 2005 har Hammermøllens Teatergruppe modtaget et ekstra tilskud til næste års festspil.

H.C. Andersen skal næste år fejres over hele Danmark og i den anledning har Dansk Amatør Teater Samvirke i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden bevilget særlige tilskud til 23 amatørforestillinger i hele landet.

Hammermøllens Teatergruppe fra Frederiksborg Amt er blandt de heldige, der har fået ekstra penge på budgettet. De ekstra midler skal blandt andet bruges til at skabe en særlig spændende scenografi og historiske kostumer til forestillingen om H.C. Andersen.

Hellebæk-Ålsgårde
Det er meningen, at festspillet skal handle om H.C. Andersen og hans tilknytning til Hellebæk og Ålsgårde, hvor hans protege Colling boede, skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Vi har ikke lagt os så meget fast på handlingen endnu, vi researcher stadig på historien, men vi ved fra H.C. Andersens dagbogsnotater, at han kom en del i Hellebæk og Ålsgårde, ligesom mange andre af datidens kunstnere. Derfor har han faktisk også været med i en af Hammermøllens tidligere forestillinger "Strandvaskeren"," siger manuskriptforfatteren Thomas Høg til Frederiksborg Amts Avis.

Thomas Høg er kendt som manuskriptforfatter på musicalen Atlantis, men han har også skrevet flere af Hammermøllens Teatergruppes tidligere stykker. Alle stykkerne er udendørs festspil med afsæt i historiske begivenheder fra Hellebæk-Ålsgårde området.

Tidligere har forestillinger som "Strandvaskeren" og "Kaperen fra Aalsgaarde" tiltrukket hundredvis af publikummer til Hammermøllen, der ikke blot lægger navn til teatergruppen, men også fungerer som festspillenes historiske kulisse. Og dermed også som kulisse for historien om H.C. Andersen.


Tilbage