HCA NYHEDER HCA2005-støtte til Unge Andersen

HCA2005 Fonden støtter Rumle Hammerichs tv-film-projekt om den unge og sårbare H.C. Andersen økonomisk. Projektet, der produceres af Nordisk Film for Danmarks Radio, blev præsenteret i København i dag.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 11 Marts 2004

Med penge i ryggen fra H.C. Andersen 2005 Fonden er filminstruktøren Rumle Hammerich nu klar til at sætte sin planlagte tv-serie i produktion. En serie der bliver produceret af Nordisk Film for Danmarks Radio.

På et pressemøde i København 11. marts præsenterede Rumle Hammerich projektet, der har fået navnet "Unge Andersen". Tv-serien handler nemlig om den unge og sårbare H.C. Andersen, der bevæger sig fra at være en selvovervurderende opkomling til, at han kommer i kontakt med sit eget mørke og den fortælle-stemme, der senere bliver vejen til hans berømmelse.

Processen bliver sat i gang af rektor Meisling på den latinskole i Slagelse, hvor H.C. Andersen blev optaget som 18-årig. Meisling var kontrol-menneske og tyrranisk rektor, der havde sat sig for at tugte H.C. Andersens vidtløftige fantasi ved hjælp af psykisk terror og skriveforbud.

Skurk eller redningsmand
Ikke desto mindre var Meisling også højt begavet, og Rumle Hammerichs tv-film stiller således spørgsmålstegn ved, om Meisling rent faktisk var den skurk, han altid er blevet gjort til, eller om han i virkeligheden reddede H.C. Andersen fra sindsforvirring.

"Unge Andersen" er med andre ord historien om det tidsrum, hvor forfatteren H.C. Andersen blev skabt, og fortællingen giver et underholdende og tankevækkende indblik i Danmarks største forfatters unge og sarte sjæl.

Samtidig viser den, hvordan Meislings forsøg på at knække den irriterende og flyvske Andersen blive Meislings Waterloo, og hvordan Andersen som følge af opgøret med Meisling får kontakt med sit egentlige publikum: barnet i os selv.

Garvede fortællere
Manuskriptet er skrevet af den svenske forfatter Ulf Stark og Rumle Hammerich i fællesskab, der begge er garvede, nordiske filmfortællere. Blandt andet har de arbejdet sammen på det svenske filmprojekt "Herr von Hancken". En historisk miniserie produceret for Sveriges Television.

Med "Unge Andersen" har de to fortællere digtet videre på virkelige begivenheder ud fra H.C. Andersens egen devise om frit at kunne digte videre på eksisterende eventyr. "Unge Andersen" vil dermed tage både Andersen selv og publikum med til steder, hvor vi aldrig har været før.

Kort og godt en moderne, dynamisk gendigtning af myten om H.C. Andersens ungdom. Produktionen sættes i gang i løbet af marts måned.


Tilbage