HCA NYHEDER H.C. Andersen 2005 Fonden støtter sambaskole i Rio

Med støtte fra H.C. Andersen 2005 Fonden tager en af Brasiliens mest berømte sambaskoler, Imperatriz Leopoldinense, H.C. Andersen som tema ved næste års karneval.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 08 Marts 2004

Hvert år konkurrerer sambaskolerne i Rio de Janeiro om at præsentere den mest imponerende parade under karnevalet. Næste år har Imperatriz Leopoldinese valgt at bruge H.C. Andersens liv og eventyrunivers som inspirationskilde til deres imponerende udsmykninger og kostumer.

Sambaskolens kunstner og ansvarlig for udsmykningen, Rosa Magalhães, vil inden for den nærmeste tid besøge Danmark, herunder Andersens fødeby Odense, for at udforske H.C. Andersens liv og værker.

"Vi kunne ikke forestille os en bedre hyldest til Andersens magiske univers end de fantasifulde karnevalsoptog i Rio. At én af Brasiliens mest berømte sambaskoler vælger at gøre H.C. Andersen til tema er en enestående mulighed for at skabe opmærksomhed om 200-året for Andersens fødselsdag ikke alene i Brasilien, men i hele Sydamerika," siger generalsekretær for H.C. Andersen 2005 Fonden, Lars Seeberg.

Samarbejdet mellem H.C. Andersen 2005 Fonden og sambaskolen Imperatriz Leopoldinense er kommet i stand takket være danskeren Jens Olesens initiativ. Jens Olesen, som er bosat i Brasilien, er Latinamerika-præsident for reklame- og marketingbureauet McCann-Erickson og primus motor bag en lang række kulturudvekslinger mellem Danmark og Sydamerika.

Jens Olesen har igennem de sidste otte måneder arbejdet sammen med Imperatriz Leopoldinense om forberedelserne til sambaskolens H.C. Andersen-optog i 2005.


Tilbage