HCA NYHEDER Den lille Havfrue indtager Københavns Havn

Kulturhavn præsenterer musicalen DEN LILLE HAVFRUE af H.C. Andersen i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden. Det bliver danmarkshistoriens største teateropsætning med 650 medvirkende på en kæmpe, flydende scene i Københavns Havn, og en stor audition på Københavns Rådhus 2. april 2004!

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 04 Marts 2004

Som led i den storslåede fejring af H.C. Andersens 200-års fødselsdag i 2005 skænker KULTURHAVN hele København en overdådig udendørsopsætning af DEN LILLE HAVFRUE i Københavns Havn.
 
Forestillingen, der opføres i Københavns Havn i juli 2005 i forbindelse med KULTURHAVN 2005, bliver den største teateropsætning i Danmark til dato. I alt 650 medvirkende vil fra en kæmpe flydende scene levendegøre H.C. Andersens kendte og elskede fortælling og dermed omdanne Københavns Havn til et eventyrligt univers bestående af havfruer, prinser, havmænd og hekse.
 
DEN LILLE HAVFRUE bliver en gave til alle byens borgere, og for at gøre forestillingen til københavnernes egen, inviterer KULTURHAVN alle til audition for at finde de 650 medvirkende sangere, dansere og skuespillere. Dette vil foregå på Københavns Rådhus på H.C. Andersens 199 års fødselsdag 2. april 2004. De udvalgte medvirkende vil blive dygtiggjort gennem holdundervisning i aftenskoleregi i henholdsvis drama, sang eller dans. 
 
Borgerne på scenen
DEN LILLE HAVFRUE bliver en amatørforestilling med Københavns borgere på scenen, mens det kunstneriske hold bag forestillingen er professionelt: Per Sohl står for iscenesættelsen og er specialist i store opsætninger og friluftsspil. Dramatikeren Niels Brunse, der har skabt en lang række originale danske musikforestillinger så som Jorden rundt i 80 dage og Pelle Erobreren, står for manuskriptet, og komponisten Jesper Winge Leisner, der bl.a. har været sangskriver på nye danske film som f.eks. Den eneste ene, Hånden på hjertet og Okay, skaber forestillingens musik og sange.

De mange sangere vil blive coachet af kapelmester Jens Krøyer, der bl.a. er kendt fra DRs populære underholdningsprogram Hit med sangen, mens scenograf Niels Secher og koreograf Birgitte Næss-Schmidt skaber de sanselige, visuelle og utraditionelle rammer. Ansvaret for at få hele projektet op at stå hviler hos projekt- og sekretariatsleder Nanna Sørensen, der i løbet af to år har gjort KULTURHAVN til Danmarks største havnefestival.
 
DEN LILLE HAVFRUE er den verdenskendte historie om havfruen, der ofrer sit liv i havet for at følge sin elskede på landjorden. Forestillingen er tro mod H.C. Andersens originale eventyr, og der bliver ikke som i Walt Disneys version digtet nye figurer til eller påklistret en lykkelig slutning. 
 
Forelskelsens sødme
"Den Lille Havfrue handler om længslen og forelskelsens sødme, men også om en kærlighed, der er så stærk, at den overvinder både angsten og egoismen. Det skal kunne mærkes, at der er både lys og skygge i historien, for hvor lyset er stærkt, er skyggerne dybe," siger manuskriptforfatter Niels Brunse. 
 
Det er ikke tilfældigt, at KULTURHAVN har valgt netop eventyret om den lille havfrue som forelskede sig i prinsen, ofrede sin havfruehale og endte med at blive til havskum, da han valgte en anden kvinde som sin dronning. H.C. Andersen udviklede som barn sit eventyrunivers ved bredden af Odense Å, og drog som 14-årig til storbyen København, hvor han boede hele sit voksne liv.

Han boede flere år i Nyhavn, som dengang var en levende havn med skibe der kom ind, handelsfolk af alle afskygninger, havneknejper og et rend af sømænd fra alverdens lande. Det er derfor meget nærliggende, at KULTURHAVN sætter fokus på Københavns Havn som stedet hvor eventyret skal foregå.
 
Hele forløbet fra audition, til undervisning af deltagerne og opsætning af forestillingen, vil blive fulgt af et filmhold, der går "bag om forestillingen", og resultatet af deres optagelser vil blive lagt ud på "Den Lille Havfrues" hjemmeside og kunne ses af alle med Internetadgang og interesse for at følge forestillingen.
 
KULTURHAVNs spektakulære opsætning af DEN LILLE HAVFRUE sker i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden.
 
Tilmelding til audition skal ske på www.kulturhavn.dk.


Tilbage