HCA NYHEDER HCA2005 i Korsør

Festligholdelsen af H.C. Andersens 200 års fødselsdag kommer også til Korsør, hvor en nyligt nedsatte arbejdsgruppe allerede er i gang med planlægningen.

Af Camilla Jensen - H.C. Andersen 2005 - 03 Marts 2004

H.C. Andersen besøgte Korsør mange gange gennem sit liv, og udtalte sig ofte positivt om byen. Derfor mener en nyligt nedsat arbejdsgruppe også, at H.C. Andersens fødselsdag skal fejres i Korsør.

Den første uge skal hovedsageligt henvende sig til børn og unge og gruppen arbejder på at inddrage foreninger, institutioner og andre, der arbejder med børn. Denne første tema uge kunne ifølge arbejdsgruppen passende ligge omkring d. 2. april 2005 - selve dagen for H.C. Andersens fødselsdag og startskuddet på den verdensomspændende fejring af digteren. Den anden uge placerer de i skolernes sommerferie og her planlægges der aktiviteter for hele familien.

Den tredje del af projektet vil man placere i løbet af efteråret 2005 og denne uge skal have fokuseret på arrangementer for voksne. Her ønsker man blandt andet at inddrage byens kirker, aftenskoler og biblioteker.

Arbejdsgruppen har skitseret alle deres ideer i en ansøgning til kommunens kultur- og fritidsudvalg, der allerede har bevilget 10.000 kr. til det forberedende arbejde i 2004.

Korsør var ikke den eneste by på Vestsjælland H.C. Andersen besøgte, så fejringen i Korsør kommer heller ikke til at stå alene. Også Slagelse, Skælskør, Sorø, Haslev, Kalundborg og Vestsjællands Amts Kultursekretariat deltager i den verdensomspændende fejring af H.C. Andersen.


Tilbage