HCA NYHEDER Konen med æggene i Bronze

Billedhuggeren Stine Ring Hansen laver bronzeskulpturer over H.C. Andersens kendte eventyr.

Af Camilla Jensen - H.C. Andersen 2005 - 03 Marts 2004

I forbindelse med H.C. Andersens 200 års fødselsdag næste år arbejder billedhuggeren Stine Ring Hansen på 20 bronzeskulpturer over nogle af H.C. Andersens kendte eventyr. Udfordringen for Stine Ring Hansen er at omsætte eventyrene i enkelte figurer, der med det samme gør eventyrets pointe genkendelig.

I denne ånd er "Konen med æggene" i Stine Ring Hansens version blevet til en lille pige med et kæmpe æg i sine udstrakte arme.
"Ægget symboliserer drømmen. Man ser altid "Konen med æggene" med en bakke æg. Men det er for indlysende. Selvfølgelig skal eventyret bare symboliseres med et enkelt æg. Ikke mængden, men drømmen er vigtig," siger Stine Ring Hansen til JP København.

Stine Ring Hansens tidligere skulpturer kan ses mange forskellige steder i Danmark. Hun har blandt andet udsmykket Lyngby Politigård, Ballerup butikscenter, sygeplejeskolen i Slagelse og hovedgaden i Rødby Havn. Om sin vision af udsmykningen af det offentlige rum siger Stine Ring Hansen til JP København:

Glæden ved livet
"Det vigtigste for mig er, at folk oplever glæden ved livet. At provokere er meget oppe i tiden. Men jeg tror, at folk er mættede af at tænke på destruktive ting, fordi vi bliver bombarderet med det hele tiden. Jeg oplever, at folk har brug for noget æstetisk, som de kan glæde sig over som en lise for sjælen."

Stine Ring Hansens tidligere værker har kredset meget om naturen og dens motiver. Især fuglen går igen i billedhuggerens organiske univers. Og "Konen med æggene" med fokus på ægget er da også den første af Stine Ring Hansens 20 H.C. Andersen inspirerede skulpturer.

Stine Ring Hansens drømmer om at sælge et to meter højt eksemplar af "Konen med æggene" til virksomheden Danæg.


Tilbage