HCA NYHEDER Eventyrkoncert med Ensemble Nordlys

Som det eneste kammerensemble bidrager Ensemble Nordlys til fejringen af H.C. Andersen-året ved at sætte fokus på digterens tætte tilknytning til musiklivet - dengang og nu.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 25 Februar 2004

Har man sagt H.C. Andersen, må man også sige musik. Det er svært at pege på nogen anden forfatter, der har været så involveret i musikerkredse, og som har inspireret så mange komponister.

Andersens vidtfavnende omgangskreds talte flere af datidens allerbedste komponister både fra Danmark og udlandet, heriblandt Robert Schumann, Felix Mendelssohn og Niels W. Gade. Han samarbejdede med flere af disse, men også adskillige komponister født efter Andersens død har ladet sig inspirere af hans fantastiske eventyr.

I forbindelse med H.C. Andersen året 2005 præsenterer Ensemble Nordlys en kammerkoncert med musik af Schumann, Mendelssohn, Brahms og Gade - alle komponister fra Andersens omgangskreds - samt fire korte stykker skrevet til lejligheden af danske og udenlandske komponister. De fire nye kompositioner er alle inspireret af Andersens kunst.

Der kan tilkobles en fortæller, som kan læse eventyrerne højt, fortælle om den historiske sammenhæng og tankerne bag de nye værker. Ensemble Nordlys har fire medlemmer: violinisten Christine Pryn, klarinettisten Jolson Oshiro, cellisten Frederik Waage og pianisten Joachim Olsson.

Koncerten er således velegnet til mange forskellige steder og tilbydes til både store og små koncertsale, kammermusikforeninger, kirker, biblioteker, museer mv. Der er på nuværende tidspunkt arrangeret turneer i bl.a. Irland, Polen og de baltiske lande, og flere andre er under forberedelse.

Siden debuten i 1997 har Ensemble Nordlys givet utallige koncerter i ind- og udland, bl.a. i Radiohusets Koncertsal, Musikhuset Aarhus, Otto Braun Saal Berlin, Filharmonien i Kraków og Reykjaviks Kunstmuseum. Sidste år repræsenterede Ensemble Nordlys Danmark ved den internationale EU Musik Festival i Filharmonien i Warszawa, og i år har gruppen turneret i Vietnam.Se mere her!
Tilbage