HCA NYHEDER Andersen på eventyr i Kiel

Allerede året før H.C. Andersens 200-års jubilæum i 2005 dukker den danske eventyrdigters navn op i det nordtyske.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 07 Januar 2004

Det handler om en skrivekonkurrence inden for eventyr-genren, som både børn og voksne kan deltage i. Sådan én har dagbladet Kieler Nachrichten i den nordtyske by Kiel nemlig tænkt sig at åbne den lokale fejring af H.C. Andersens 200-års jubilæum med, og det sker allerede her i 2004, skriver Fyens Stiftstidende.

Til efteråret udskriver dagbladet konkurrencen, og en dommerkomité vil da afgøre, hvilke eventyr, der er de bedste. Vinderne skal i selve fødselsdagsåret 2005 læse deres eventyr op på Kieler Nachrichtens særlige "avistorv".

Samtidig er det tanken at kontakte alle byens børnehaver og tale med børnene om, hvilken betydning begrebet eventyr har for dem idag.

På redaktionen for Kieler Nachrichten er der endvidere planer om at dekorere dens store udstillingsvinduer ud mod torvet og gaden med store fotostater af tidligere artikler om eventyrdigteren, lige som det vil blive forsøgt at låne billeder af H.C. Andersen selv fra Odense Bys Museer.

Ifølge Fyens Stiftstidende er H.C. Andersen så stort et navn i Kiel, at også Landes-bibliothek Schleswig-Holstein er i gang med et stort kulturelt fødselsdags-indslag i 2005.

Biblioteket arrangerer i april 2005 en særudstilling om H.C. Andersen i Schleswig-Holsten, og kataloget til den udarbejdes af Kiels anerkendte H.C. Andersen-forsker, professor dr. Heinrich Detering.

Tysk-Dansk Selskab samarbejder i øvrigt med universitetet i Kiel og med Landesbibliothek om alle arrangementer.


Tilbage