HCA NYHEDER Odense skal udsmykkes med Kallmayer-skulptur

Skulptøren fra Viborg, Johan Kallmayer, skal levere en 50 tons skulptur til Odense centrum op til fejringen af H.C. Andersen i 2005. Bikubenfonden betaler.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 02 Oktober 2003

Den danske billedhugger Johan Kallmayer har fået en millionordre fra Bikubenfonden på en million kroner til at lave en 50 tons tung skulptur med placering midt i det nyrenoverede Odense bycentrum op mod fejringen af H.C. Andersen i 2005. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

53-årige Kallmayer blev danmarksberømt, da en erotisk skulptur for kunden blev for fræk og betalte Kallmayer for at blive fri for kunstværket, der forestillede en samlejescene. Skulpturen blev senere købt af medicinalfirmaet Pfizer, der blandt andet producerer potenspillen Viagra.

Hverken Bikubenfonden eller Odense kommune finder imidlertid Kallmayers kunstneriske udtryk for kontroversielt til at bede ham om at levere hovedbestanddelen af udsmykningen Odense centrum. Et kunstværk som Kallmayer siger kommer til at smage lidt af byens berømte digter, H.C. Andersen. Men mere vil han ikke ud med.

 


Tilbage