HCA NYHEDER Mulig HCA-kuffert udstilles i Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn har købt en gammel rejsekuffert, der måske har tilhørt H.C. Andersen. Nu skal skal den udstilles i transitområdet.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 07 August 2003

Den kostede 30.000 solide danske kroner, og det er langtfra sikker, at den har tilhørt H.C. Andersen. Men Københavns Lufthavn besluttede alligevel at poste pengene i en gammel rejsekuffert fra 1800-tallet, og nu skal den udstilles i transitområdet.

Det var auktionshuset Bruun Rasmussen, der solgte kufferten på auktion i maj og samtidig forkyndte, at det følte sig temmelig overbevist om, at kufferten havde været den danske eventyrdigters.

H.C. Andersen-specialisterne er dog skeptiske. Kufferten er over en meter i højden, en halv meter i bredden og 85 centimeter i dybden, og det er i følge museumsinspektør ved Odense Bys Museer, Karsten Eskildsen, alt for meget. Ikke mindst sammenholdt med, at den må være den nummer fem i rækken af kufferter med tilsvarende dimensioner.

"Problemet er dels størrelsen i sig selv, dels at der står et fem-tal på den efter H.C. Andersens initialer. Det betyder, at der må have været fire andre af samme størrelse, og det er efter vores mening usandsynligt, at det så har været H.C. Andersens rejsekuffert. Han spinkede og sparede, når han rejste, og ville næppe have brugt penge på dragere til at transportere så mange store kufferter for sig," siger Karsten Eskildsen.

Af samme grund bød Odense Bys Museer heller ikke på kufferten ved auktionen i maj, selv om de var tilstede. Men omvendt understreger Karsten Eskildsen, at man aldrig skal udelukke noget, og at det da ville være en drøm for en H.C. Andersen-interesseret, hvis det virkelig er mandens gamle rejsekuffert, som nu er at finde i transithallen i Københavns Lufthavn.


Tilbage