HCA NYHEDER International Biennale for børneteater

Danmark får sin første internationale biennale for børneteater.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 05 August 2003

Det Regionale Teaterråd i Vestsjællands Amt er klar med Danmark første internationale biennale i børneteater. Biennalen har fået navnet CaraVAnen, og den skal placere Danmark på det internationale landkort inden for området børne- og ungdomsteater, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

"Festivalen er en vigtig åbning ud mod verden, der giver danske børn og unge mulighed for at se teater fra andre verdensdele," siger næste formand i Det Regionale Teaterråd, Michael Ramløse til avisen.

Han understreger, at festivalen ikke er en konkurrent til den årlige børneteaterfestival, der har eksisteret siden 1971. Blandt andet derfor afvikles Biennalen kun hvert andet år. Samtidig gør han opmærksom på, at festivalen ikke har et kommercielt sigte, men primært har til formål at præsentere børneteater fra spændende steder i verden til børn og unge i Vestsjællands Amt.

Det Regionale Teaterråd i amtet har modtaget økonomisk støtte til projektet på i alt 2,4 millioner kroner. Herunder fra blandt andet Kulturministeriets provinspulje og Undervisnings- og Kulturudvalget i Vestsjællands Amt.

CaraVAnen kører første gang i år fra den 17. til 24. august og kommer dermed til at køre anden gang i 2005, der er H.C. Andersen-år i hele verden. Blandt andet derfor har biennalen etableret et samarbejde med Fyns Amt og Baggårdsteatret i Svendborg omkring afviklen af CaraVAnen i 2005.


Tilbage