HCA NYHEDER På sporet af Andersen

Odense Symfoniorkester bag Europa-turne i 2005, der skal gå i H.C. Andersens musikalske fodspor.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 24 Juni 2003

Med projektet "Tracing Andersen" åbner Odense Symfoniorkester for godteposen af klassisk musik i forbindelse med fejringen af H.C. Andersens 200-års jubilæum i 2005. Formålet er at bevæge sig i Andersens europæiske fodspor med udgangspunkt i den klassiske musik.

På sine 30 udlandsrejser besøgte H.C. Andersen byer som Leipzig, London, Wien, Paris, Napoli, Amsterdam, Rom, Dresden, Bordeaux, Barcelona, Zürich, München og Weimar. Han var en stor musikelsker og mødte under sine rejser flere af Europas førende komponister såsom Mendelssohn, Schumann, Liszt og Wagner. 

"Samarbejdet med H.C. Andersen 2005 giver Odense Symfoniorkester en enestående mulighed for at rejse ud i verden og via den symfoniske musik udbrede kendskabet til H.C. Andersen og hans musikalske tilknytning til Europa," siger orkesterchef ved Odense Symfoniorkester, Per Holst.

Han tilføjer, at det er tanken at udvælge 4-6 af de byer, hvor Andersen havde sine største musikalske oplevelser inden for den symfoniske musik og her give koncerter, der programmæssigt knytter an til Andersens musikalske oplevelser i midten af 1800-tallet.


Tilbage