HCA NYHEDER H.C. Andersens eventyr på 123 sprog

Odense Bys Museer klar med nyt mikrosite, der indeholder eksempler på oversættelser til 123 af de 145 sprog, Andersens eventyr er oversat til.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 16 Juni 2003

Udbredelsen af H.C. Andersens eventyr er ernorm, og det kan til tider være problematisk at forstå præcis, hvor stor en forfatter og digter, han den dag i dag rent faktisk er. Derfor har Odense Bys Museer netop offentliggjort et mikrosite med eksempler på eventyr fra 123 af de 145 sprog, som Andersens eventyr er oversat til.

"Tanken bag mikrositet er at give internet-brugere over hele verden adgang til at læse et eventyr på deres eget sprog. så vidt det nu er muligt. Men det har også til formål at illustrere, hvor utroligt udbredte eventyrene er. Endelig giver det selvfølgelig den nysgerrige sjæl mulighed for at muntre sig med at se, hvordan et eventyr ser ud på volapyk og andre mindre gængse sprog,"  siger museumsinspektør ved Odense Bys Museer, Ane Grum-Schwensen.

Hun tilføjer, at der jævnligt kommer nye oversættelser til de 145 forskellige skriftsprog, H.C. Andersen indtil videre er oversat til, og at Odense Bys Museer har planer om fortsat at udvikle mikrositet. Meningen er i sidste ende at lægge så mange eventyr på de forskellige sprog på internettet.Du finder mikrositet her!
Tilbage