HCA NYHEDER Internetbaseret forskerforum for H.C. Andersen

H.C. Andersen Centret ved Syddansk Universitet vil udnytte internettet til at samle H.C. Andersen-forskere på tværs af landegrænser.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 12 Juni 2003

Ved computerskærmene i Syddansk Universitets H.C. Andersen Center arbejdes der i disse dage på højtryk for at få stablet et internationalt forskerforum for H.C. Andersen på benene.

"Forskerforummet bliver lavet med engelsk som hovedsprog, da vi både ønsker og forventer en international forsamling af brugere," siger forskningsassistent Lars Bo Jensen, der er ansvarlig for etableringen og driften af forummet.

Han tilføjer, at hovedformålet med forummet er at samle forskere og andre fagligt interesserede i H.C. Andersen om såvel begivenheder, løbende diskussioner, netværksgrupper og udveksling af dokumenter, så forskerforummet forhåbentlig går hen og bliver et unikt redskab for den internationale forskning i H.C. Andersen. Ikke mindst i forbindelse med fejringen af 200-året for hans fødsel. En begivenhed der finder sted igennem hele 2005.

"Det er en kæmpe udfordring at få lov til at samle forskere på tværs af landegrænser. Her kan internettet noget helt særligt, og jeg ser helt klart et meget stort potentiale i den her form for vidensdeling fremover," siger Lars Bo Jensen.

Forummet bliver en del af HCA2005-portalen og forventes at være klar i begyndelsen af næste uge. Tanken er herefter at optimere forummet mest muligt sommeren over, så det er parat til intensivt brug til efteråret.Du finder forummet her!
Tilbage