HCA NYHEDER Døgnåbent på Odense Bys Museer

Døgnet rundt og kloden rundt er Odense Bys Museers nye åbningstider. Museet har nemlig givet hele verden elektronisk adgang til samlingerne via internettet.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 03 Juni 2003

Det har taget flere år at nå dertil, men nu er målet nået. Langt de fleste af de mange forskellige samlinger på Odense Bys Museer er nu gjort tilgængelige via internettet, og enhver med en solid internetforbindelse kan opleve de originale værker. Heriblandt en række fra H.C. Andersens hånd.

For eksempel i form af de små stykker papir tegnede Andersen på sine rejser i Europa, og hjemme i Danmark gjorde han flittigt brug af tegningerne, som var de stemningsindtryk, der kunne mættes med ord. Størsteparten stammer fra de to store rejser til Italien i 1833-34 og til Grækenland og Tyrkiet i 1840-41.

Der er også mulighed for at danne sig et indtryk af, hvordan H.C. Andersen så ud på de mange portrætfotografier, der kan klikkes frem og tilbage i. Flere af dem er endda portrætter, som ikke er udstillet fysisk i H.C. Andersens Hus.

Odensebilleder
Der er imidlertid meget andet end H.C. Andersen at fordybe sig i på museets website. Eksempelvis kunstsamlingen på Fyns Kunstmuseum der er seneste skud på stammen over digitaliserede samlinger.

Men også Odense Bys Museers forholdsvis store samling af gamle odense-billeder er online nu i en endnu større version end hidtil. Billedsamlingen befinder sig rent fysisk på Bymuseet Møntergården, men de første 5.500 af over 500.000 billeder i den store fotosamling, er allerede tilgængelige på sitet.

Plus meget meget mere. Tjek selv de forskellige mikrosites, og gå på opdagelse i Odense Bys Museers digitale museums-univers.

Kunstsamlingen på Fyns Kunstmuseum
http://www.odmus.dk/kunst/billedstart.asp 

Gamle Odensebilleder
http://www.odmus.dk/db2/main.asp?kap=589

H.C. Andersens tegninger
http://www.odmus.dk/andersen/tegning/billedstart.asp

H.C. Andersen portrætter
http://www.odmus.dk/andersen/portraet/billedstart.asp

H.C. Andersen musik http://www.odmus.dk/andersen/musik/start.asp

H.C. Andersen dedikationer http://www.odmus.dk/andersen/dedikation/billedstart.asp

Arkæologi/ArkData
http://www.odmus.dk/db2/main.asp?kap=460


Tilbage