HCA NYHEDER Dronningen protektor for HCA2005-arrangementer

Hendes Majestæt Dronningen har meddelt, at hun med glæde påtager sig hvervet som protektor for de mange arrangementer i forbindelse med H.C. Andersen 2005.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 20 Maj 2003

2005 bliver et hektisk år for alle H.C. Andersen-interesserede. Herunder også Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, der i dag har sagt ja til at være protektor for de mange arrangementer, der i H.C. Andersen 2005-regi vil løbe af stablen i forbindelse med fejringen af digteren.

Projektet er en af Danmarks største kultursatsninger nogensinde, og ifølge generalsekretær i H.C. Andersen 2005 Fonden, Lars Seeberg, vil dronningen som protektor få stor betydning for de mange kulturelle begivenheder og dermed sikre, at både Danmark og H.C. Andersen opnår en global synlighed i 2005.

"Med sin protektion vil H.M. Dronningen være med til at udbrede kendskabet til H.C. Andersen, og vi er taknemmelige og glade for, at dronningen med sit store kendskab til vil være med til at rette fokus mod ham og projektet som helhed," siger Lars Seeberg.

Bag H.C. ANDERSEN 2005 står den danske stat, Odense Kommune, Fyns Amt og Bikubenfonden. Formålet med H.C. Andersen 2005 er at sikre, at så mange som muligt får et større og mere nuanceret kendskab til digteren ? i Danmark såvel som i resten af verden.


Tilbage