HCA NYHEDER En stol for H.C. Andersen

Satsede dagpenge, efterløn og opsparing på at gøre drøm om H.C. Andersen-stol til virkelighed.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 06 Maj 2003

63-årige Dorthe Hvennegaard droppede dagpengene, satsede efterlønnen og stiftede sit firma, Hvennegaard Design, på H.C. Andersens fødselsdag den 2. april, og ikke uden grund. Firmaets eneste produkt er nemlig en H.C. Andersen-stol, som Dorthe Hvennegaard selv har udviklet.

Stolen er formgivet efter H.C. Andersens initialer, skriver Fyens Stiftstidende, og rummer H'et og A'et i ryglænet og C'et i benene. Den findes i henholdsvis ahorn og olieret maghogni, og der er flere modeller under udvikling. Blandet andet en spisebordsstol og en gyngestol.

Det er et godt år siden, at Dorthe Hvennegaard brændte varm på ideen om at lave en H.C. Andersen-stol, og selv om det er en hurtig udviklingsproces, har den bestemt ikke været uden knaster. Alene det at finde en producent, der var med på ideen, krævede sin kvinde.

Men heldigvis tændte Ebbe Grave Kristensen fra Orte Møbelfabrik lige så meget på ideen, og resultatet kan nu præsenteres i næste uge på møbelmessen Scandinavian Furniture Fair i Bella Center ved København, hvor Dorthe Hvennegaard har lejet verdens hidtil mindste stand. Kun seks kvadratmeter fylder den.


Tilbage