HCA NYHEDER Alt klar til åbning af Det nye H.C. Andersens Hus

Første del af Det nye H.C. Andersens Hus i Odense åbner på lørdag, og museet er i den anledning klar med en række aktiviteter.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 30 April 2003

På lørdag klokken 13:00 slår Odense Bys Museer dørene op for de første udstillinger i Det Nye H.C. Andersens Hus, som er en udvidelse af det hidtidige museum i digterens fødeby. I samme forbindelse vil der være en række aktiviteter i haven ved den nye hovedindgang i Bangs Boder 29, hvor alle er velkomne til at deltage.

Det nye H.C. Andersens Hus fører publikum tilbage til årene 1805-1875, hvor digterens værker blev til. Museet byder således på en rejse gennem H.C. Andersens kreative udfoldelser udtrykt via hans billedkunst, bøger, tegninger og klip. Derudover går museet bag om forfatteren H.C. Andersen, som var et uhyre interessant menneske med en speciel fremtoning. Såvel fysisk som mentalt.

En levende opdagelsesrejse
Det nye H.C. Andersens Hus er ganske enkelt en levende opdagelsesrejse i forfatterens fodspor. Her befinder du dig i Andersens univers, hvor du kan bladre i hans bøger på PC eller lytte til hans eventyr ved de mange lytteposter.

I museumsbutikken finder du desuden et omfattende udvalg af bøger på flere sprog af og om H.C. Andersen, lige som biblioteket inviterer indenfor til Andersens omfangsrige forfatterskab og den umådelige udbredelse, hans værker nyder verden over i dag.

Ombygningen af museet fortsætter til sommeren 2004 og dele af museet vil periodevis lukket på grund af den. Herefter vil museet dog igen kunne opleves i sin helhed og med masser af helt nye udstillinger.


Tilbage