HCA NYHEDER Børneteater Biennale for H.C. Andersen

Vestsjællands Amt vil lave kæmpe børne-teater festival hvert andet år og bruge H.C. Andersen som tema i 2005.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 26 Marts 2003

Der er ingen traditioner for den slag i Danmark, men det har Vestsjællands Amt nu besluttet, at der skal være. En tilbagevendende børneteater-festival med omdrejningspunkt i området omkring Holbæk er kørt i stilling op til jubilæumsåret for H.C. Andersen i 2005, hvor den danske eventyrdigter bliver temaet. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Allerede i år prøver arrangørerne imidlertid konceptet af ved at invitere børneteatre fra flere forskellige lande til at optræde på henholdvis Fair Play i Holbæk og Odherreds Teater og Teaterskole i august måned.

Ifølge kulturchef for Vestsjællands Amt, Hardy Granhøj Jørgensen, er det ikke tilfældigt, at Vestsjælland tager et sådant initiativ. Amtet er i forvejen det amt i Danmark med flest teatre - fem ialt - og ideen til festivalen er da også fostret af Det Regionale Teaterrpd, hvor der sidder repræsentanter fra såvel de professionelle teatre som fra de lokale biblioteker i amtet.

Vestsjællands Amt smider selv 1,2 millioner kroner i projektet og har netop fået tilsagn om yderligere 1,2 millioner fra Kulturministeriets provinspulje. Efter at projektet allerede var sat igang.

"Vi har vovet det ene øje i erkendelse af, at det ville være for sent at gå igang med at planlægge noget nu, når festivalen skal løbe af stabelen til august," siger Hardy Granhøj Jørgensen til Holbæk Amts Venstreblad.

Kulturminister Brian Mikkelsen oplyser til avisen, at Børneteater Biennalen er et af de første arrangementer, der får penge fra provinspuljen.


Tilbage