HCA NYHEDER Kæmpe luftskib over Odense

Odense by får måske besøg af luftskib i 2005.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 28 Januar 2003

En varm sommerdag omkring år 2005. En kølig skygge fra et luftskib smyger sig ind over Odense centrum og får folk til kigge forundret op. Kun for at se et snevejr af 40.000 kunstflyers, der netop er blevet kastet ud fra luftskibets passagerdæk.

På hver eneste flyer er der et grafisk kunstværk lavet som reproduktion af både skitser, malerier og skulpturer, der alle relaterer sig til H.C. Andersen på den ene eller anden måde. På bagsiden er der et adressefelt, hvor enhver kan skrive sit navn og adresse og derefter aflevere flyeren på et givent udstillingssted i byen og dermed deltage i lodtrækningen om et originalt H.C. Andersen værk.

Ifølge Fyens Stiftstidende bliver scenariet til virkelighed i forbindelse med fejringen af H.C. Andersens 200 års fødselsdag i 2005 -  efter initiativ af kunstneren Lone Dupont.

"Jeg fostrede ideen for tre år siden, det kom som ud af den blå luft, ligesom når jeg maler. For to år siden begyndte jeg at arbejde på detaljerne. Og så på opbakningen," siger Lone Dupont til Fyens Stiftstidende.

Det samlede budget for projektet kommer op på omkring fem millioner kroner, der hovedsagligt dækkes af sponsorer og fonde. Alene lejen af luftskibet beløber sig til omkring to millioner kroner, men det er også inklusive en tur fra England og tilbage igen, da det er der luftskibet hører hjemme.

"Der er mere end to år til luftskibet stiger til vejrs, men jeg ved godt, at dagene går stærkt. Meget stærkt," siger Lone Dupont til Fyens Stiftstidende.


Tilbage