HCA NYHEDER H.C. Andersen genoplives for børn og unge

Ny samarbejdsaftale sikrer danske børn og unge spændende og tidssvarende undervisning i H.C. Andersen, efter at H.C. Andersen 2005 Fonden har skudt 5,1 million kroner i samarbejdsprojekter.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 01 Januar 2003

I forbindelse med den verdensomspændende fejring af H.C. Andersens 200-års fødselsdag i 2005 har H.C. Andersen 2005 taget initiativ til et langsigtet undervisningsprojekt, der skal komme danske børn og unge til gode. Målet er at styrke undervisningen i H.C. Andersen.

H.C. Andersen 2005 Fonden har i alt givet 5,1 millioner kroner til det samlede undervisningsprojekt, hvoraf Center for Børnelitteratur har fået 2,6 millioner kroner og Dansk Institut for Gymnasiepædagogik har fået 2,5 millioner. En donation som generalsekretær for H.C. Andersen 2005 er både glad og stolt over:

"Med aftalen håber vi at være med til at give børn og unge i folkeskolen og inden for gymnasieområdet de bedste vilkår for at lære en af Danmarks mest betydningsfulde forfattere endnu bedre at kende. Samtidig er det en måde at sikre, at et ungt og medlevende publikum til vores mange kulturelle arrangementer i 2005," siger Lars Seeberg.

Forskning og formidling
Center for Børnelitteratur danner ramme for forskning i litteratur for børn og unge og for formidling af forskningen, og med støtten fra H.C. Andersen 2005 har centret planer om at iværksætte en lang række initiativer om H.C. Andersen, hans liv og forfatterskab rettet mod folkeskolen.

Det var da også en glad Torben Weinreich, der er centerleder for Center for Børnelitteratur og professor på Danmarks Pædagogiske Universitet, som tog imod pengene fra H.C. Andersen 2005 og dermed nu kan sikre, at der bliver skabt det bedst mulige grundlag for folkeskolernes undervisning i H.C. Andersen.

"Det er virkelig en stor glæde at kunne indgå i dette samarbejde," sagde Torben Weinreich.

Det samme gælder samarbejdsaftalen med Dansk Institut for Gymnasiepædagogik, for også her er pengene med til at sikre et solidt grundlag for den videre formidling af H.C. Andersen på gymnasielt niveau. Samtidig er de 2,5 million kroner, som institutleder og professor ved Dansk Institut for Gymnasiepædagogik, Finn Hauberg Mortensen, modtog, med til at sikre en fortsat forskningsindsats i H.C. Andersen med henblik på fremtidig undervisning på de gymnasiale uddannelser.

"H.C. Andersen er med sine mange facetter en oplagt mulighed for at afprøve nye fagpædagogiske tanker og tendenser, og der er behov for den slags eksperimenter for at udvikle undervisningen i gymnasierne bedst muligt," sagde Finn Hauberg Mortensen.

 


Tilbage