HCA NYHEDER Interaktivt H.C. Andersen rum i Egypten

Danmark forærede Verdensbiblioteket i Alexandria et interaktivt H.C. Andersen rum i forbindelse med den officielle genåbning af verdens ottende vidunder.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 21 Oktober 2002

Som den ene halvdel af Danmarks gave til Verdensbiblioteket i Alexandria stod den danske trompetist og komponist Palle Mikkelborg på scenen i forbindelse med åbningsceremonien. Mikkelborg fremførte sit værk til lejligheden, To Read is To Dream, den 19. oktober 2002 i Alexandria.

Som den anden halvdel forærede Danmark et interaktivt H.C. Andersen rum til biblioteket. Ægyptens præsident Hosni Mubarak tog imod gaven med stor begejstring. Rummet skal stå færdigt i forbindelse med fejringen af H.C. Andersens 200 års fødselsdag i år 2005, og H.C. Andersen 2005 var repræsenteret i forbindelse med overrækkelsen sammen med de øvrige repræsentanter for Danmark.

»Det oprindelige bibliotek i Alexandria var en smeltedigel af ideer, koncepter og inspiration fra de gamle civilisationer. Nu vil Ægypten, og verden i det hele taget, prøve at genetablere et sådant kraftcenter af viden og læring med henblik på fremtiden. Det er en både smuk og nødvendig ide, men det er især vigtigt at huske på at have børn og unge med i processen. Uden dem er der ingen fremtid, og det er netop derfor H.C. Andersen hører hjemme i et bibliotek som Verdensbiblioteket i Alexandria. For ingen kan tale mere relevant, direkte og ærligt til børn end H.C. Andersen«, siger generalsekretær for H.C. Andersen 2005, Lars Seeberg.

Det interaktive H.C. Andersen rum bliver en multimediel cocktail af moderne informationsteknologi og Danmarks samlede ressourcer om H.C. Andersen. Blandt andet med henblik på uddannelsesmæssige formål. Desuden er en helt ny oversættelse af en række af H.C. Andersens værker til arabisk blevet sat i gang. Også de forventes færdige til jubilæumsåret 2005 og skal være fast inventar i H.C. Andersen-rummet.

»Det er samarbejdet mellem Montana, Bikubenfonden, ScanCom, Have PR og Internationalt Kultursekretariat, der har sikret Danmarks repræsentation i Ægypten, og vi er stolte af at kunne deltage i åbningen af biblioteket«, siger direktør for Internationalt Kultursekretariat, Niels Halm.


Tilbage