HCA NYHEDER Nyt kulturhus for børn

Fyrtøjet er et nyt kulturhus for børn i Odense, der lægger ud med en hurtig repremiere på teaterforestillingen Nattergalen.

Af H.C. Andersen 2005 - 22 November 2002

Så nærmer julen sig, og det er tid for både børn og voksne til at tænke lidt over det med de falske og sande værdier.

I den anledning har Fyrtøjet -et kulturhus for børn en repremiere på teaterforestillingen Nattergalen, der tiltrak et stort og glad publikum i efterårsferien.

Det er en ganske ny udgave af H.C.Andersens eventyr om Kinas gamle kejser og hans helt særlige nattergal. Her er det nemlig kejserens kavaler og kokkepige, der danner centrum for historien. De spilles af vaskeægte skuespillere, mens kejseren, døden, den ægte og den falske nattergal og de gode og dårlige minder spilles af små og store dukker.

Nattergalen bliver på den måde en blanding af teater og dukketeater: Teater med dukker. Der er gang i salen, hele rummet og publikum bliver nemlig inddraget, når kejseren og kokkepigen jagter den bortfløjne nattergal.

Det er skuespillerne Malene Clante og Ghita Richards, der er på scenen som hhv. kavaleren og kokkepigen i Nattergalen, dramatikeren Thor Bjørn Krebs har skrevet manuskript og scenografien er lavet af Inger Binger Bjergkilde.

Nattergalen varer ca. 25 min. og spiller kl. 14.00 tirsdage, onsdage, torsdage, fredage og lørdage til og med lørdag den 21.12. for alle der er fyldt 3 år.
Billetter a 45,- kan bestilles på telefon 66144411 eller købes ved Fyrtøjets indgang. Billetterne giver samtidig adgang til børnekulturhusets øvrige aktiviteter.

Tilbage