H. C. Andersen i billedkunsten

25 November 2004 , Andre events
Danmark - København

Dette foredrag koncentrerer sig om forholdet mellem H.C. Andersen og billedkunsten. De fantastiske eventyr har gennem årene inspireret kunstnere, illustratorer og billedhuggere fra hele verden til at skabe tegninger af høj klasse og med fornem indlevelsesevne.

Foredraget viser eksempler på nogle af de allerbedste illustrationer. Fra HC Andersens egen samtid vil man opleve fremragende tegninger af Lorenz Frølich og Vilhelm Pedersen. Værker, som selvfølgelig er præget af den måde, man i øvrigt skabte kunst på i denne periode, men som med deres fortællerigdom og visuelle fantasi er aldeles tidløse.

Foredraget følger HC Andersen-illustrationerne op gennem tiden, hvor kunstnere som Fritz Syberg, Niels Larsen Stevns, Svend Otto S., Ib Spang Olsen, Lars Ravn og Dronning Margrethe er blevet inspireret af Andersens eventyrverden. Der vil også blive vist eksempler på helt unge illustratorers fascination af de gamle klassiske eventyr ligesom man vil kunne opleve, hvordan udenlandske koryfæer som Andy Warhol og Günther Grass har behandlet vores danske verdensberømthed. Endelig må man ikke glemme Edvard Eriksens skulptur "Den lille havfrue", som nærmest er blevet synonymt med København.

Undervejs vil der også blive vist eksempler på HC Andersens egen billedkunst. Det er en kendt sag, at HC Andersen lavede enestående papirklip, men han var faktisk også en glimrende tegner. Dette kan man se i hans rejsedagbøger, hvor han har lavet nogle hurtigt skitserede tegninger fra de steder, han har besøgt.

Et foredrag med en kunstnerisk indgang til H. C. Andersens fascinerende og udødelige eventyrverden. Foredragsholder kunstanmelder Tom Jørgensen.


Dato:  25. november
Sted: Skindergade 5 hos Galleri Tom Christoffersen i Kbh.
Tid: kl.19
Pris: 100 kr. pr. person (inkl. kaffe & chokolade)
Sprog: dansk, uegnet for udenlandske turister
Tilmelding nødvendig/billetbestilling på  tlf. 45 46 10 32 hverdage ml. 9-16Tilbage

Kalender navigation